Met deze tips plan jij een onvergetelijke roadtrip deze zomer

Met deze tips plan jij een onvergetelijke roadtrip deze zomer

Hoewel het nog even duurt tot de zomervakantie, is het wel een aanrader om alvast na te denken waar de reis naartoe gaat. Natuurlijk kan je lekker op één locatie blijven, maar als je echt veel plekken wilt zien is een roadtrip een echte aanrader. Klinkt goed? Wij leggen je uit hoe jij je goed kunt voorbereiden op een onvergetelijke trip deze zomer.

1. Maak een plan


Voordat je een roadtrip plant, is het goed om je eerst in te lezen. Wil je een roadtrip plannen door één land of combineer je meerdere landen? Er zijn een hoop blogs met leuke routes waar jij je door kan laten inspireren. Van het Oostblok tot aan Amerika of zelfs een specifiek deel in Italië: er is vast wel een route waar jij helemaal enthousiast over wordt. Door je goed in te lezen kan je uiteindelijk een goede keuze maken.

2. Bedenk hoe je wil reizen


De locatie van je reis heeft veel invloed op het vervoersmiddel wat je gaat gebruiken. Wanneer er een roadtrip naar Amerika op de planning staan is het een aanrader om eerst het vliegtuig te pakken en hierna een auto of camper te huren. Wil je meerdere steden bezoeken in Europa? Met de trein kom je snel op de plek van bestemming. Wil je graag één land ontdekken en is de afstand overbrugbaar met de auto? Zorg dan voor een goede autoverzekering. Zo ben je goed ingedekt tegen eventuele schade.

3. Boek alvast je eerste slaapplek


Ook al heb je soms een bepaald beeld van een bepaalde locatie, het kan altijd tegenvallen of het is juist leuker dan je verwacht. Daarom willen veel mensen tijdens het maken van een roadtrip flexibel zijn hoelang je op één plek blijft. Daarom is het een aanrader om pas tijdens de reis je slaapplekken te regelen. Wel is het slim om in ieder geval je eerste slaapplek te boeken. Zo ga je goed voorbereid op reis.

4. Sparen maar!


Door elke maand een vast bedrag opzij te zetten voor je roadtrip, heb je uiteindelijk een mooi geldbedrag bij elkaar gespaard wat je kan uitgeven tijdens je reis. Zoek van tevoren wel uit met welke kosten je ongeveer rekening moet houden om zo gericht te kunnen sparen.

Coen Bouhuijs