3 oplossingen voor ruimtetekort in uw bedrijfspand

3 oplossingen voor ruimtetekort in uw bedrijfspand

Als snelgroeiend bedrijf kunt u soms tegen bepaalde problemen aanlopen die u in eerste instantie niet direct ziet aankomen. Een veelvoorkomend voorbeeld hiervan is het gebrek aan ruimte. Wanneer u veel producten toevoegt aan het assortiment kan dit ten koste gaan van de ruimte in uw magazijn. Op zoek gaan naar een nieuw bedrijfspand is in veel gevallen niet direct nodig. Daarom zetten wij in deze blog een aantal andere opties voor u op een rijtje.

Stellingen


Een stelling is een grote metalen samenstelling waarin u uw opslag kwijt kunt. Ze zijn er in alle soorten en maten, maar hebben in principe allemaal dezelfde opbouw. Stellingen zijn dus een goede optie voor extra ruimte. Wat echter wel een probleem kan vormen is dat de bereikbaarheid minder wordt als de stellingen hoger worden. Door middel van heftrucs kunt u ze dan alsnog goed bereiken. Stellingen zijn helemaal in te delen naar uw eigen wens, maar het is uiteraard verstandig om bijvoorbeeld de best lopende producten onderaan te plaatsen.

Verbouwen


Een andere optie is verbouwen, dit is de meest voor de hand liggende optie. Helaas is verbouwen ook gelijk een erg prijzige oplossing. Door uw bedrijfspand te verbouwen voegt u simpelweg meer ruimte toe aan het bestaande pand. Vervolgens kunt u hierin nieuwe stellingen aanleggen en daar de producten in plaatsen. Het lost dus wel direct het probleem op. Mocht verbouwen toch nog niet nodig zijn, lees dan vooral onze laatste tip!

Mezzanine vloer


Dit is de perfecte oplossing voor ruimte tekort in bedrijfspanden met een hoog plafond. Een mezzanine is namelijk een vloer die wordt geïnstalleerd tussen twee bestaande verdiepingen. Op deze manier ontstaat er als het ware een extra verdieping. Mezzanines dienen perfect als extra opslag ruimte. De vloer wordt op maat gemaakt zodat hij helemaal past bij het pand, zo kunt u bijvoorbeeld zelf de kleuren kiezen. Een groot voordeel aan mezzanine vloeren is dat u ze op elk gewest moment ook weer uit elkaar kunt halen, als de extra ruimte toch overbodig lijkt te zijn. Het is belangrijk dat u zich goed laat informeren voor het aanschaffen van een mezzanine vloer. Neem hiervoor een kijkje op de  website van Nolte Mezzanine, zij zijn hierin gespecialiseerd.

 

 

Coen Bouhuijs