4 redenen om je bedrijfspand te beveiligen

4 redenen om je bedrijfspand te beveiligen

Geen enkele ondernemer wil dat er wordt ingebroken in het bedrijfspandEr gaan verhalen rond over ondernemers die zoveel financiële schade hadden van een inbraak dat ze failliet gingen. Toch zijn er nog veel ondernemers zonder een beveiligingssysteem. Omdat het toch écht belangrijk is heb ik hieronder 4 redenen opgesteld om je bedrijfspand te beveiligen 

Bescherming 

In de eerste plaats is een beveiligingssysteem bedoeld om alle eigendommen van het bedrijf te beschermen tegen inbraak, brand en andere rampen zoals gesprongen leidingen. Een beveiligingssysteem is niet heel goedkoop. Maar de kosten van een inbraak kosten nog veel meer, om nog maar te zwijgen van de psychologische impact die het kan hebben.  

Afschrikwekkend voor inbrekers 

Van duidelijke tekenen van een alarmsysteem, zoals stickers, tuinborden en buitencamera’s voor videobewaking, is bewezen dat ze een inbreker afschrikken. Uit een onderzoek van UNC Charlotte bleek dat bijna 60% van de inbrekers de inbraak minder dan 24 uur van tevoren plande. Bovendien zocht 83% eerst naar een alarm, en meer dan de helft gaf op als ze er een zagen. 

Stress loslaten 

Als er een beveiligingssysteem is geïnstalleerd, kan je gerust zijn. Je weet namelijk dat je bedrijfspand goed beschermd is. Met een modern smart security systeem kan je zelfs overal ter wereld inchecken om te zien wat de status is van je bedrijfspand. Hierdoor kan je veel stress loslaten.  

Lagere verzekeringspremie  

Veel verzekeraars van bieden een premiekorting van 5% tot 20% als je een professioneel beveiligingssysteem hebt. De hogere kortingen gelden meestal voor systemen die naast inbraakbewaking ook omgevingsbewaking hebben die brand, rook en waterschade detecteren. Het zal niet alle kosten van het professioneel beveiligingssysteem dekken, maar het wordt op de lange termijn wel betaalbaarder. Bovendien, als je camera’s voor videobewaking hebt, kunnen de videobeelden helpen bij het indienen van verzekeringsclaims. 

Coen Bouhuijs