Chique salonbanken voor in de wachtruimte

Chique salonbanken voor in de wachtruimte

Salon is een chic Frans woord voor woonkamer. Dit wordt nog vaak gebruikt als aanduiding voor de woonkamers van luxe herenhuizen. In deze salons zijn de heerlijkste salonbanken te vinden. Ze geven een stijlvolle en elegante uitstraling. Omdat het zo’n beleving is om hierop te zitten zijn ze perfect om te gebruiken voor plaatsen waar de klanten kunnen wachten. Als een klant even plaats mag nemen oeen chique salonbank zal de eerste indruk van het bedrijf al meteen goed zitten. En dit is erg belangrijk voor het begin van een goede partnerrelatie of het sluiten van een belangrijke deal. Daarom staat hieronder wat meer uitgelegd over chique salonbanken, zodat u wellicht kan overwegen om er één aan te schaffen voor in de wachtruimte. 

Hoeksalon met longchair of ottomane 

Een grote luxe hoeksalon is de perfecte bank om business uit te stralen. Dit kan het beste gedaan worden door een hoeksalon met longchair of ottomane. Een hoeksalon met longchair is een bank waarbij aan één kant het zitvlak is uitgerekt waardoor een longchair is ontstaan. Op dit gedeelte kunnen de benen gelegd worden. Een hoeksalon met ottomane is bijna hetzelfde als een hoeksalon met longchair. Alleen bij een ottomane is een rugleuning in de plaats gekomen van wat anders de armleuning zou zijn. Het voordeel hiervan is dat beide kanten op, gezeten kan worden. Voor de functionaliteit hoeft er niet gekozen worden voor een hoeksalon met longchair of ottomane omdat klanten zich toch niet zo vrij voelen om met de benen op de bank te gaan zitten. Wel geven deze banken een hele imposante en luxe uitstraling.   

Materiaal van de hoeksalon 

Leer is natuurlijk een klassiek materiaal voor banken dat echte luxe uitstraalt. Het is een stug materiaal wat niet zacht is. Een hoeksalon van leer met bijvoorbeeld ottomane zou heel imposant staan maar wel formeel blijven. Een stoffen bank die zachter is zou te veel het knusse huiskamer gevoel geven. En het is voor de klant niet fijn om formeel op een bank te blijven zitten die eigenlijk is bedoeld om lekker op weg te kruipen. Kies dus voor een hardere leren bank waar comfortabel rechtop gezeten kan worden.  

 

Coen Bouhuijs