Vier je zakelijke succes met Cava

Vier je zakelijke succes met Cava

Als er iets te vieren is op zakelijk gebied trekken we nog wel eens een flesje met bubbels open. Meestal in de vorm van het Franse champagne. Maar de Spaanse variant ‘cava’ wordt steeds populairder. Cava ligt qua prijsstelling wat lager dan de traditionele champagne.

Betaalbaar mousserende cava wijn

De mousserende wijnsoort cava stijgt in populariteit de laatste jaren, juist omdat het lekker wegdrinkt, maar ook omdat het een betaalbaar alternatief is van champagne. Echter is alternatief niet eens het juiste woord, maar omdat champagne zo ingebakken is in ons systeem, wat qua naam ontzettend beschermd is, zijn er nog veel mensen die het bestaan van cava niet kennen.

Productiemethode van cava

De productiemethode van cava komt het meest overeen met champagne. Over het algemeen smaakt cava milder dan champagne met minder frisse zuren. Echter rijpt cava maar 9 maanden op de fles. Champagne rijpt minimaal 15 maanden op de fles. Dit is een belangrijk verschil.

Freixenet cava

Cava van het Spaanse Freixenet is ’s werelds beroemdste variant. Vooral bekend om de karakteristieke zwarte ‘Cordon Negro’ fles. Echter is het wel belangrijk om de fles binnen een jaar te nuttigen, voor de optimale smaakbeleving. Nog niet eerder is de vraag zo hoog geweest als nu. Zeker in deze tijden van thuiswerken en niet bij elkaar op bezoek mogen is  Freixenet cava makkelijk online te bestellen. Ideaal ook om als geschenk bij iemand te laten bezorgen. Of het nu gaat om personeel die je wilt bedanken voor het thuiswerken, of wellicht een goede klant die een belangrijke order heeft geplaatst. Cava is dus de ideale mousserende wijn om iets te vieren!

Coen Bouhuijs