Deze tips maken het afsluiten van een verzekering eenvoudiger

Deze tips maken het afsluiten van een verzekering eenvoudiger

Arbeidsongeschiktheid, dat is waar je het liefst niet aan wil denken en al helemaal niet als je voor jezelf werkt. Als je niet kunt werken betekent het dat er ook geen inkomen binnenkomt, wat erg vervelend is als zelfstandige. Als zelfstandige kunt u deze situatie echter tegenkomen, bijvoorbeeld door ongevallen. Bent u zelfstandige, dan moet u de inkomensdaling zelf dragen. Als zelfstandige kunt je in deze situatie echter terechtkomen, door bijvoorbeeld een ongeval.Als zelfstandige, moet je de inkomensdaling zelf dragen.

Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de zzp’ers doorgaans geen verzekering afsluit omdat ze de premie te hoog vinden. Een andere reden is dat het voor zelfstandigen moeilijk is om de kenmerken van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen te begrijpen. Lees verder voor enkele handige tips die je hierbij kunnen helpen.

Het is belangrijk om je wensen en behoeftes duidelijk te maken

Als u vooraf een arbeidsongeschiktheidsverzekering wilt afsluiten, is het aan te raden uw wensen en behoeften op papier te zetten. U kunt ervoor kiezen om dit probleem zelf op te lossen, maar u kunt ook suggesties krijgen. Een goede AOV krijgen is niet eenvoudig, het Tulpenfonds kan jou daarbij helpen!

Zij bieden vier premiegroepen aan: €50,- p/m, €100,- p/m, €150,- p/m en €200,- p/m. Je wordt ingedeeld in een van de premiegroepen, dit is afhankelijk van wat bij jou past, wat je leeftijd is en welk beroep je uitoefent. Als je arbeidsongeschikt wordt, dan wordt er na zes weken uitval iedere maand een bedrag aan je uitgekeerd totdat je weer beter bent. Dit is mogelijk voor maximaal zeven jaar. Ook is de verzekering maandelijks opzegbaar.

Je financiële situatie wordt in kaart gebracht 

Zodat de premie zo goed mogelijk bij je past is het van belang je financiële situatie in kaart te brengen. Dit gebeurt aan de hand van meerdere punten bijvoorbeeld: welke vaste last heb je, wat zijn je inkomsten, ben je in het bezit van spaargeld, heb je kinderen en ga zo maar door. Het is vooral belang dat je alle gegevens correct doorgeeft zodat je optimaal geholpen kunt worden. 

Laat je vooral helpen door een ervaren broodfonds zodat je de verzekering afsluit die bij jou past!

Coen Bouhuijs