Kosten van een tuinverbouwing

Kosten van een tuinverbouwing

Soms is je tuin (of jij) er gewoon aan toe. Even de boel omgooien en opnieuw aankleden en inrichten. Je kunt hiervoor een ontwerp laten maken of gewoon zelf wat bedenken en uitvoeren. Er zijn echter een ontelbaar veel mogelijkheden hoe je het in kan richten en wellicht is het kostenplaatje hierbij niet geheel onbelangrijk. Wat er ongeveer allemaal bij komt kijken; je leest het hier!

Ontwerp

Voor het beste advies en uittekenen van je tuin, kun je een tuin- en landschapsarchitect inschakelen. Deze komt kijken naar je tuin, luistert naar je wensen en eisen en op basis hiervan wordt een ontwerp voor je gemaakt. Vergis je niet, dit kan je ook al snel rond de €40,- per uur gaan kosten. Een andere optie is om een hovenier te vragen om mee te denken. Zij kunnen je tips en advies geven en de kosten zullen een stuk minder hoog oplopen. Wil je helemaal geen geld uitgeven aan het ontwerp? Dan kun je natuurlijk gewoon zelf een idee uittekenen!

Aanleg

Voor het aanleggen voor je tuin geldt natuurlijk hetzelfde. Je kunt hiervoor een hoveniersbedrijf laten komen en het volledig uitbesteden, dan wordt er natuurlijk een volledig uurtarief gerekend. Ben je zelf niet handig maar ook geen zin om hier een hoop geld aan uit te geven? Bedenk eens wie er in je netwerk wel handig is die een handje kunnen helpen!

Producten

Je kunt natuurlijk ook een hoop kosten besparen in de aankleding van je tuin. Kies je voor die dure onderhoudsvrije en winterharde planten; of toch de goedkope variant waar je net wat vaker naar om moet kijken? Die dure perfecte houten schutting; of toch de goedkopere variant zoals bijvoorbeeld schapenhek? Keuzes die allemaal grote invloed hebben op het kostenplaatje!

Coen Bouhuijs