Laadt uw pakket heelhuids aankomen!

Laadt uw pakket heelhuids aankomen!

Krijgt u veel retourzendingen omdat de pakketten beschadigd waren? Dan is het nodig om te onderzoeken waar de zwakke schakel ligt en het verzendingsproces te verbeteren. Bij veel pakketten die beschadigt aankomen kan het liggen aan twee factoren. De verpakkingswijze of de vervoerder. In deze blog zal ik voor beide uitleggen hoe u ervoor kunt zorgen dat het pakket heelhuids aankomt bij de klant.  

De verpakkingswijze 

Een goede buitenverpakking is uiterst belangrijk. Deze zal eventuele klappen in het verzendingsproces gaan opvangen. Bij producten die niet heel breekbaar zijn is twee laags karton afdoende. Maar bij breekbare spullen is drie laags karton echt aan te raden. Door de dikte van dit karton worden alle mogelijke stoten geabsorbeerd en zal het product de druk van de klap niet opvangen. Zorg ervoor dat de ruimte tussen het product en de buitenverpakking niet te klein maar ook niet te groot is. Bij een te kleine tussenruimte vangt het product ook een deel van een stoot op. En bij een te grote ruimte kan het product beschadigen doordat het te veel verschuiftHet is aan te raden om verpakkingsmateriaal tussen de ruimte van het product en de buitenverpakking te stoppen. Dit kan door bijvoorbeeld schuimfolie, golfkarton of noppenfolie. Hiermee is het product optimaal beschermt.  

De vervoerder 

Een pakket versturen kan via verschillende vervoerders. Als u over uw huidige pakketbezorger veel klachten krijgt, kan het lonen om te wisselen van vervoerderKies voor een pakketbezorger die de schade compenseert als het pakket is beschadigdLet op: de vervoerders zullen alleen de schade vergoeden als het pakket volgens de bovenstaande richtlijnen is verpakt. Natuurlijk speelt de prijs van het versturen van een pakket ook een rol. Bij het pakket versturen kunt u daarom met Cheapcargo.com vergelijken welke vervoerder het goedkoopst is.  

Coen Bouhuijs