Essentials voor alle thuiswerkers!

Essentials voor alle thuiswerkers!

Een goede computer

Als je een beroep hebt waarbij je thuis kan werken betekent dit hoogstwaarschijnlijk dat je veel op je computer werkt. Wanneer je een groot deel van de tijd achter je computer zit is het natuurlijk wel belangrijk om een goede computer te hebben. Word, Excel, Photoshop, alle Essentials van de hedendaagse werkvloer staan op je computer. Wanneer deze vaak vastloopt of erg traag is kan dit tot veel frustratie leiden. De vraag is dus niet of je een goede computer nodig hebt, maar wat voor een. Vooral de vraag, desktop of laptop is erg belangrijk. Een desktop is meestal een stuk krachtiger dan een laptop, maar een laptop kan je weer overal mee naar toe nemen. Dus ze hebben beide hun eigen voordelen, kijk dus goed waar jij meer behoefte aan hebt, rekenkracht of mobiliteit?

Een goed bureau

Een goed bureau of werkblad is ook een must-have wanneer je thuis gaat werken. Het belangrijkste hierbij zijn de juiste afmetingen. Wanneer deze te klein is en jij dus niet al je papierwerk en elektronica kwijt kan, werkt dit niet lekker. Is deze te laag dan past je bureaustoel er niet onder of kan jij je benen niet kwijt. Let hier dus op!

Goede werkstoel

Wanneer je thuis moet werken betekent dit dat je waarschijnlijk rond de 8 op je bureaustoel moet gaan zitten. Het is ook logisch dat je dan wel een goede bureaustoel nodig hebt. Een oncomfortabele bureaustoel kan namelijk leiden tot problemen met de onderrug. Wanneer deze te hoog is pas je niet onder je bureau. Hier moet je dus ook goed op letten, en je stoel afstemmen met je bureau.

Een goede printer

Wanneer je lange tijd thuiswerkt zal je vast ook wel is wat moeten uitprinten. Het is daarom belangrijk om een printer te hebben. Je hebt echter 2 verschillende soorten printers die je zou kunnen kopen. Een inkjetprinter en een laserprinter. De inkjetprinter werkt met inktcartridges en is goedkoper in de aanschaf. De laserprinter werkt met toners en die gaan langer mee, maar zijn wel duurder. Wanneer je niet zoveel print kan je dus beter voor de inkjetprinter gaan en wanneer je erg vaak print voor de laserprinter.

Coen Bouhuijs