Het verschil tussen zakelijk krediet en een zakelijke lening

Het verschil tussen zakelijk krediet en een zakelijke lening

Een zakelijke financiering kan op verschillende manieren. Je kunt kiezen tussen een zakelijke lening óf een zakelijk krediet. Iedere vorm die je kiest zal jou als ondernemer geld gaan kosten. Kies daarom bewust de financiering die het beste bij jouw wensen aansluit. Denk hier vooral aan waarom je de financiering nodig hebt, welke doel?

Zakelijk krediet

Wil jij zelf bepalen wanneer je het geld opneemt, hoeveel geld je opneemt en alleen rente betalen over het opgenomen bedrag? Dan is een zakelijk krediet ideaal voor jou! Je krijgt hierbij een vaste limiet op de bank die voor jouw onderneming gereserveerd is. 

Hou rekening met het volgende:

Je hebt servicekosten voor je geldlimiet. Iedere jaar beoordeelt de kredietvertrekker of je nog steeds recht hebt op het krediet. In sommige gevallen wordt je rente aangepast (gaat het beter met je bedrijf, betekent minder rente!). 

Maar het kan ook voorkomen dat je ineens geen recht meer hebt op je krediet. Dan heb je geen beschikking over het gereserveerde geld en kan je alleen nog maar aflossen..

Zakelijke lening

Wil jij een vaste maandtermijn, vooraf afgesproken rentepercentage en het geld niet meer dan één keer kunnen opnemen? Dan is een zakelijke lening de juiste keuze voor jou! 

Je krijgt het leenbedrag in een keer op jouw rekening gestort en lost het per vaste maandtermijn af. Let op! Je betaalt afsluitkosten voor het leenbedrag. 

Hou rekening met het volgende:

Terugbetaald geld kun je niet opnieuw opnemen. Je hebt een loopduur van minimaal 3 maanden en maximaal 5 jaar. 

Ik weet welke financiering het beste past bij mijn onderneming, wat nu?

Er zijn veel banken en veel geldverstrekkers. Het advies is daarom ook om eerst goed te kijken wie het beste bij jouw wensen en behoeftes aansluit. Vervolgens kan je kiezen om een vrijblijvend gesprek aan te gaan met de financieel adviseur. Al deze stappen helpen jou een betere keuze maken. 

BKR- registratie

Kies je voor een zakelijke financiering boven de €1000,00 dan zal er sprake zijn van een registratie bij stichting BKR. Het zal dan gaan om een registratie zonder bedrag. Hiervoor is gekozen omdat de meeste ondernemers het limiet vaak aanpassen. 

 

Coen Bouhuijs