Groeien met je bedrijf? Deze professionals kunnen je helpen!

Groeien met je bedrijf? Deze professionals kunnen je helpen!

Veel ondernemers zijn echte duizendpoten en dat is heel handig: je moet immers van veel markten thuis zijn. Vooral tijdens de groeifase van een bedrijf is het fijn als je van veel zaken kennis hebt, dan hoef je namelijk veel werkzaamheden niet uit te besteden en zo bespaar je kosten. 

Maar op een bepaald punt wordt het juist heel interessant om wél professionals in te huren om bepaalde werkzaamheden op zich te nemen. Ze zijn gespecialiseerd in hun werk en dus absoluut beter in bepaalde werkzaamheden dan jij … én je kunt (heel) veel tijd vrijmaken in je agenda, die je weer kunt gebruiken voor werkzaamheden die je erg graag doet of waar je erg goed in bent. In dit artikel vertellen we je graag meer over professionals die jouw bedrijf kunnen laten groeien. 

  1. Een headhunter/werving en selectie bureau

In Nederland is de war on talent al even aan de gang. Het is dan ook super belangrijk om goed personeel vast te houden én kwalitatief sterk personeel aan te trekken. Maar dat kan erg moeilijk zijn! Weet je niet zo goed hoe je een leuke vacaturetest schrijft die mensen aantrekt? En heb je al helemaal geen zin om uren te spenderen aan mensen LinkedIn-berichtjes te sturen? Dan kan een headhunter of werving en selectie bureau jou uit de brand helpen. 

Zij gaan immers exact met jou bespreken welk type medewerker(s) je zoekt en weten hoe ze die personen kunnen targetten. Vaak hebben recruiters (die bij bureaus horen) zelfs een eigen netwerk met kandidaten die ze kunnen voorstellen. Bespaar jezelf de moeite en laat een professional zoeken naar jouw nieuwe medewerkers. 

  1. Een IT partner

Een antivirusprogramma is zo gedownload. En ook een update e-mail dat iedereen zijn/haar laptop moet updaten kost ook niet veel moeite. Maar hoe groter je bedrijf wordt, hoe meer data je bedrijf heeft. En daarom is het erg belangrijk dat je IT infrastructuur langs alle kanten beveiligd is, zodat je geen datalek krijgt! 

Een goede IT partner kan jouw systemen proactief monitoren en vaak ook jouw medewerkers trainen tegen phishing met fake phishing e-mails. Dat is immers dé meest voorkomende manier waarop data in de verkeerde handen terechtkomt. Van IT consultancy tot ervoor zorgen dat alle medewerkers altijd apparatuur hebben zonder storingen, een IT-partner kan jou veel zorgen besparen. 

  1. Een freelance marketeer / marketing bureau

Google en sociale media sites zoals Facebook en Instagram maken het ontzettend makkelijk om advertenties live te zetten. Soms een beetje te makkelijk … wie weet spendeer je wel serieuze budgetten aan je ads, terwijl je er eigenlijk heel weinig clicks uit haalt. Of wie weet worden jouw advertenties niet gezien door de juiste doelgroep. 

Een marketeer met ervaring weet exact hoe Google/Facebook/Instagram/LinkedIn en alle andere plaatsen waarop je kunt adverteren werken, en zorgen ervoor dat je gevonden wordt op de juiste zoekwoorden. Daarnaast kunnen ze je SEO-strategie updaten en ervoor zorgen dat jouw website en socials beter gevonden worden. Zo krijg je een betere ROI (return on investment) – dat wil toch iedereen?

Welke professionals huur jij nog in? Een accountant? Een office manager? Laat het ons weten! 

Coen Bouhuijs