Hoe draagt je inrichting bij aan je merkimago?

Hoe draagt je inrichting bij aan je merkimago?

Tijdens het inrichten van je winkel is het belangrijk om je brand (merkimago) in je achterhoofd te houden. Je brand stel je namelijk niet alleen vast via je marketing en je website of social media, maar ook in je winkel zelf. Alle dingen die je in je winkel doet om aan je merkimago bij te dragen, noem je instore branding, instore marketing of instore communicatie. Goede voorbeelden van instore branding zijn je POS-materiaal (Point Of Sale-materiaal, dus de reclame die je rond je kassa maakt) en je logomatten.

 

Wat is instore branding?

Instore marketing betekent dat je met je inrichting bijdraagt aan het merkimago van je winkel. Je kunt het onderverdelen in vier categorieën:

 

  • Activatie: instore content die is bedoeld om je klanten over te halen iets te doen, bijvoorbeeld een impulsaankoop. Denk aan borden of schapstroken;
  • Inspiratie: instore content die draait om sfeerversterkers die je merkidentiteit uitdragen. Denk aan logomatten of de kleur(en) van je inrichting;
  • Informatie: instore content waarmee je de drempel om iets te kopen verlaagt en nuttige informatie geeft. Denk aan schermen of posters;
  • Navigatie: instore content waaronder alle communicatiemiddelen die je klanten helpen hun weg in je winkel te vinden vallen. Denk aan geleidelijnen en podotactiele noppen.

 

Waar kun je terecht voor instore branding-producten?

Ben jij op zoek naar een eenvoudige manier om aan je instore branding bij te dragen? Dan kun je terecht bij Mapro B.V. Bij deze toeleverancier vind je meerdere vloer- en wandproducten zoals entreematten met het logo van je winkel en geleidelijnen en producten die iets toevoegen aan de veiligheid van je bezoekers (bijvoorbeeld antislip strips voor je trappen). Al deze producten zijn nog maar het tipje van de sluier. Je wilt dat je winkel een nette, professionele indruk maakt. Hiervoor kun je bijvoorbeeld vloerprofielen, mooie plinten, wandbescherming of zelfs een handig bulletin board (wandbekleding die als prikbord dient) aanschaffen.

 

Wat zijn de voordelen van Mapro B.V?

Schaf je producten van Mapro aan, dan kun je die laten plaatsen door de professionele installatieservice. De monteurs kunnen alle producten die je bij Mapro B.V. koopt moeiteloos voor je installeren en staan garant voor een kwalitatief hoogwaardige service. Heb je advies nodig over de inrichting van je winkel? Ook dan kun je bij Mapro terecht. Twijfel daarom niet langer en bezoek vandaag nog de website van Mapro B.V!

Coen Bouhuijs