In welke bedrijfsaandelen ga jij beleggen? 4 tips!

In welke bedrijfsaandelen ga jij beleggen? 4 tips!

Investeren in de aandelenmarkt kan een riskante onderneming zijn, vooral als je niet weet wat je doet. Met goed onderzoek en due diligence is het echter mogelijk om sommige van die risico’s te beperken en ervoor te zorgen dat je investeringskapitaal zo veel mogelijk stijgt. Als je wilt beginnen met beleggen in aandelen, probeer het hier uit!

Luister niet naar de hype

Laat je niet beïnvloeden door wat anderen zeggen. Doe je eigen onderzoek en verzamel zoveel mogelijk informatie over het bedrijf, inclusief de financiële documenten en jaarverslagen. Als je niet begrijpt hoe een bedrijf geld verdient of hoe het wordt gewaardeerd, dan is het misschien niet de moeite waard om in dat aandeel te investeren. Weet wat je koopt, zodat je de juiste investeringskansen kan benutten.

Doe je huiswerk

Je huiswerk maken is de belangrijkste stap bij het kiezen van de aandelen waarin je wilt beleggen. Je moet onderzoek doen naar het bedrijf en zijn geschiedenis, zoals hoe lang het al bestaat, hoe winstgevend het is en of ze uitbreiden of krimpen. Je moet ook het managementteam, de financiën, het bedrijfsmodel en de concurrenten van een bedrijf kennen, inclusief hun groei geschiedenis en producten/diensten. Het kost veel werk, maar het zal je later veel geld opleveren.

Ken je prijsklasse

Kijk bij het onderzoeken van bedrijven naar hun huidige aandelenkoers. Als het te duur is, investeer dan niet in dat aandeel. Je kunt je ten doel stellen om een bepaald aantal aandelen in je portefeuille te kopen en alleen te kopen wanneer de prijs onder dat bereik daalt. Het is ook belangrijk om te weten hoeveel geld er verloren kan gaan als een aandeel daalt. Je hebt misschien geen idee wat het maximale verlies zal zijn, totdat je het hebt gekocht! Stel jezelf de volgende vragen: Wat is je maximale investering? Hoeveel wil je uitgeven? Hoeveel zou je kunnen verliezen? Hoeveel zou je kunnen winnen door in dit bedrijf te investeren?

Denk aan”groei” en niet aan “snel rendement”

Je moet ook rekening houden met de grootte van het bedrijf en hoe waarschijnlijk het is dat ze zullen groeien. Je kunt dit doen door hun winst per aandeel en koers winstverhouding (P/E) te vergelijken. Kijk bij het kiezen van een aandeel naar gegevens van vijf jaar om te bepalen of het aandeel in de loop van de tijd gestaag in waarde is gestegen.

Coen Bouhuijs