Is het materiaal van de zwembadtent sterk genoeg?

Is het materiaal van de zwembadtent sterk genoeg?

De zwembadtent van Sunnytent bestaat uit twee delen. Dit zijn de tentfolie en stokken sets. Het tentmateriaal is gemaakt van drielaagse PE-folie die tot één deel is samengesmolten. Deze folie is het materiaal dat gebruikt wordt in de tuinbouw. Daarnaast zijn de stokken sets gemaakt van dik glasvezel. Hoewel de palen flexibel zijn, zijn ze erg sterk. Doordat de tent van hoogwaardig en sterk materiaal is gemaakt, is deze zwembadoverkapping bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Deze koepel kan zich verdedigen tegen de zon, regelmatige hagel, wind en winter.

Weerbestendige zwembadtent

De SunnyTent zwembadtent kan tegen de zon. Houd er echter rekening mee dat deze koepel je niet kan beschermen tegen UV-stralen. Dus als je onder deze koepel zwemt, is er nog steeds het risico op zonnebrand. Bovendien kan deze tent zich tegen de wind beschermen. Bij harde wind of storm dien je deze tent echter neer te klappen. Als je de tent opent bij harde wind, kan de stokkenset beschadigd raken. Verder is het materiaal van de zwembadtent winterbestendig. Als er echter sneeuw valt, moet je de tent openen om te voorkomen dat hij instort. De tent is mogelijk niet sterk genoeg om het gewicht van de sneeuw te dragen.

Hoe lang is de levensduur van de zwembadtent?

Wanneer je deze tent het hele jaar open laat staan, kan de levensduur van deze tent drie tot vijf jaar zijn. Je kunt de levensduur van de tent echter verlengen door de koepel goed schoon te maken en te onderhouden. In de zomer kan de tent door het stof gemakkelijk vuil worden. Je moet de koepel dus regelmatig schoonmaken. Je moet ook de uitwerpselen van de vogels opruimen. In de herfst dien je deze tent schoon te maken en op te bergen. Zo kan de levensduur oplopen tot wel zeven jaar. Ook moet je de katten of honden in de gaten houden, omdat hun klauwen de tent kunnen beschadigen.

Coen Bouhuijs