Je geld ontvangen met hulp van een incassobureau in Den Bosch

Je geld ontvangen met hulp van een incassobureau in Den Bosch

Wacht je nog altijd op de betaling van een van je facturen? Debiteuren die te laat betalen kunnen problemen voor de cashflow van je bedrijf veroorzaken. Jij hebt immers ook gewoon geld nodig om je eigen betalingen te kunnen voldoen. Naast dat deze te laat betalende klanten je bedrijf dus in de problemen kunnen brengen, zorgen ze ook gewoon voor veel frustraties. Want het is wel zo netjes om te betalen voor het product dat je gekocht hebt, of de dienst die je afgenomen hebt. Als de betaling echter uitblijft, ondanks jouw mailtjes, brieven en belletjes, is het tijd om je klant verder onder druk te zetten.

 

Incassobureau of incasso advocaat?

Een incassobureau is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het incasseren van vorderingen (zoals facturen) die te laat betaald zijn. Deze bureaus verhogen de druk op je debiteur, door contact met hen te zoeken en te dreigen met juridische stappen. Er bestaan echter ook advocatenkantoren die de incasso van vorderingen op zich nemen. Onyx Advocaten is zo’n advocatenkantoor.

 

Meer bevoegdheden dan een gewoon incassobureau

Incasso specialisten bij een incasso bureau zijn in wezen gewoon medewerkers van een bedrijf dat het bellen en mailen van de debiteur van je overneemt. Zij hebben geen bijzonder of extra bevoegdheden. Wanneer je debiteur voet bij stuk houdt, hebben ze dus geen enkel middel in hun arsenaal om je debiteur alsnog tot betaling over te laten gaan. Een advocaat aan de andere kant heeft dat wel. Iemand kan niet zomaar advocaat worden. Er moet daarvoor een universitaire rechtenstudie gevolgd worden, met een afgeronde masteropleiding waarmee je in aanmerking komt voor een verklaring ‘civiel effect’. Dit is namelijk een vereiste om toegang te krijgen tot juridische togaberoepen.

 

Vervolgens dient de – op dat moment nog gewoon jurist – werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, waar hij of zij onder de begeleiding staat van een ervaren advocaat, ook wel patroon genoemd. Nadat je als advocaat-stagiair ervaring hebt opgedaan, de beroepsopleiding en diverse andere extra cursussen hebt afgerond, ben je eindelijk klaar om als advocaat beëdigd te worden.

 

Advocaten beschikken over extra bevoegdheden ten opzichte van gewone juristen. Zo mag een advocaat conservatoir beslag laten leggen, kan een advocaat faillissementen aanvragen en ook grotere vorderingen (van boven de € 25.000) incasseren. Advocaat word je niet zomaar en deze bevoegdheden zijn dus niet voor iedereen weggelegd. Daardoor heeft een advocatenkantoor meer bevoegdheden en mogelijkheden om je debiteur druk op te leggen dan een normaal incassobureau.

 

Incasso advocaten op basis van “No Cure, No Pay”

De incasso van je vordering kan extra risico met zich meebrengen. Veel incassobureaus vragen namelijk een vergoeding voor hun werkzaamheden. Hoewel deze in eerste instantie bij je debiteur in rekening worden gebracht, kan het zijn dat je deze alsnog zelf moet betalen wanneer de incasso niet slaagt. Bij Onyx Advocaten doen we dat anders. Wij werken gedurende de incassoprocedure namelijk op basis van het “No Cure, No Pay” principe (of No Win, No Fee – zoals we het zelf noemen). Met een slagingspercentage van 90% lukt het ons bijna altijd je geld alsnog te incasseren. Is dat helaas toch niet het geval? Dan hoef je ons niets te betalen. De incassokosten blijven dus altijd voor rekening van je debiteur en komen nooit bij jou terecht.

 

Niet betalende klanten in Den Bosch

<p>Als advocatenkantoor dat in incasso vorderingen gespecialiseerd is, zijn wij veel werkzaam voor bedrijven in Den Bosch en omgeving. Onyx Advocaten is zelf ook in Den Bosch gevestigd. Wij zijn dus bekend met de stad, de omgeving en de mensen. Dit helpt ons met het kiezen van de juiste aanpak. Ons uitgangspunt is namelijk om debiteuren altijd op een menselijke manier te benaderen, met respect voor de onderlinge relatie die jij met je debiteur hebt. Hierdoor kun jij je klantenrelatie blijven behouden.</p>

 

Draag nu de incasso van je vordering over

Heb jij inmiddels lang genoeg gewacht op je geld en ben je dat wachten zat? Ga dan direct over tot actie en schakel Onyx Advocaten in. Draag vandaag nog je vordering over via onze website, zodat wij snel voor je aan de slag kunnen met het incasseren van jouw betaling. Eerst meer informatie ontvangen over alle mogelijkheden die je hebt? Dan kun je ook een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen.

Coen Bouhuijs