De nieuwste trend: dierproefvrije en vegan make-up

De nieuwste trend: dierproefvrije en vegan make-up

Het is een booming business, dierproefvrije en vegan make-up. En dat is een goede ontwikkeling. Men wordt zich steeds bewuster van de afkomst van bepaalde verzorgings- en cosmeticaproducten. Dit is goed voor het dierenwelzijn, maar vaak ook voor jezelf. Dierproefvrije en vegan make-up zijn vaak een stuk zachter voor je huid en daardoor beter voor je.

Het is vaak lastig om te achterhalen welke producten voldoen aan de strenge eisen om zichzelf natuurlijk, dierproefvrij of zelfs vegan te noemen. Ook zit er een groot verschil tussen dierproefvrije en vegan make-up. Daarom willen we je graag helpen zodat je meer weet over ingrediënten die veel voorkomen in deze producten. Zo weet jij zeker dat je de juiste keuze maakt die past bij jou persoonlijke voorkeur.

Dierproefvrij
Een product mag dierproefvrij genoemd worden wanneer er tijdens het produceren geen dierproeven zijn gebruikt, dus niet voor het testen van het gehele product, maar ook niet van de losse ingrediënten. Dierproeven worden vaak gebruikt om te testen of deze producten wel veilig zijn om te gebruiken bij mensen, maar wanneer je kiest voor natuurlijke ingrediënten zijn deze proeven helemaal niet nodig en kan het dierenleed wat hier aan te pas komt worden voorkomen.

Vegan
Regelmatig worden dierproefvrij en vegan samen genoemd, maar dat betekend niet dat alle dierproefvrije producten automatisch vegan zijn. Een product mag pas vegan worden genoemd dat er geen dieren gebruikt worden voor bijvoorbeeld grondstoffen of bereidingsproces. Bij vegan make-up weet je zeker dat er geen dierenleed heeft plaatsgevonden. Vegan make-up is van zeer goede kwaliteit. De meeste luxe merken worden vegan geproduceerd, zoals de producten van Ellis Faas. De producten blijven zeer lang zitten en zijn van uitstekende kwaliteit. Alle producten die te koop zijn via Esther van Maanen zijn van uitzonderlijke kwaliteit. Probeer Ellis Faas en ervaar de prachtige make-up

Coen Bouhuijs