3X leuke online teamuitjes

3X leuke online teamuitjes

Tijdens het begin van de pandemie zijn we zo snel mogelijk thuis gaan werken. Teamuitjes werden maar even geschrapt en langzaam zagen we elkaar alleen nog tijdens zakelijke meetings online. Nu we langzaam weer eens een dagje corona-proof op kantoor mogen komen voelen we steeds meer dat we die gezelligheid hebben gemist. Het is tijd voor een origineel personeelsuitje, maar dan online!

Online teambuilding

Een teamuitje online is perfect te combineren met teambuilding activiteiten. Teambuilding hoeft geen zwaar en enorm serieus werkje te zijn, maar kan juist heel leuk, gezellig en vooral verbindend zijn. Deze uitjes kun je geheel laten verzorgen door organisaties die alle activiteiten zorgvuldig in elkaar hebben gezet om je teamwork te verbeteren en elkaar en jezelf beter te leren kennen. De teamuitjes van Teamspeling bijvoorbeeld. Met hun leuke workshops kun je op een unieke en humorvolle manier werken aan het teamgevoel binnen jouw bedrijf.

Houseparty

Voor een informelere optie en een kleiner team kun je de Houseparty app perfect gebruiken voor een virtuele vrijmibo. Iedereen moet helaas wel hun eigen drankjes voorzien, maar op deze manier kun je heel makkelijk op informele wijze even ‘’ bij elkaar komen’’. De app heeft meteen een paar leuke spelletjes inbegrepen voor maximale entertainment.

Escaperoom op Whatsapp

Omdat we niet fysiek naar de escape rooms kunnen gaan hebben veel escaperoom bedrijven een online variant ontwikkeld. Een hiervan is bijvoorbeeld ‘Het Hogeboom Mysterie’. Dit verhaal speel je vanuit een Whatsapp groep en via geheime websites kun je gezamenlijk het mysterie rondom een verdwenen persoon oplossen. Het Hogeboom Mysterie is een georganiseerd evenement met een begeleider en je kunt dit zelfs uitbreiden met borrelpakketten voor alle deelnemers. Als je een klein team hebt kun je in een team spelen en anders is het mogelijk om op te splitsen in verschillende teams en tegen elkaar te strijden.

Coen Bouhuijs