Maak kennis met de eindeloze mogelijkheden van betonblokmallen

Maak kennis met de eindeloze mogelijkheden van betonblokmallen

Betonblokken zijn zeer sterke, duurzame en vormvaste elementen die voor tal van verschillende toepassingen zijn in te zetten, in het bijzonder voor het bouwen van niet-dragende of dragende constructies. Daarbij valt te denken aan keldermuren, funderingen, stallenbouw en industriebouw. Betonblokken zijn gemakkelijk te produceren met speciale betonblokmallen van Betonblock in uiteenlopende afmetingen en vormen, gemaakt van hoogwaardig constructiestaal. Ook betonnen barriers en zogenaamde Tetradpods zijn hiermee eenvoudig te produceren. 

 

Innovatieve golfbrekerelementen

Betonnen toepassingen worden binnen de kusttechniek steeds vaker ingezet. Er zijn recent mallen op de markt gekomen die speciaal voor de productie van Tetrapods dienen. Met deze innovatieve, state-of-the-art golfbrekerelementen zijn betonnen elementen in verschillende maten te maken, die zich uitstekend lenen om de kust te beschermen. Conventionele golfbrekers zoals betonblokken en keien kunnen als gevolg van de golfkrachten snel verschuiven. Een van de belangrijkste kenmerken van de Tetrapod is de vorm die zorgt voor een betere golfbreekfunctie. De Tetrapods zijn op zo’n manier ontworpen dat de gebroken golven niet recht tegen de Tetrapod aan gaan, maar er omheen stromen. Doordat de kracht van het inkomende water afneemt, verliezen de golven hun impact.

 

Reguleren van verkeersstromen

Elementen van beton kunnen ook aan land goed worden ingezet. Betonnen barriers bieden wegwerkers en weggebruikers een geschikte oplossing om bescherming en veiligheid te geven. Daarnaast zijn ze perfect in te zetten om het verkeer in dorpen en steden in goede banen te leiden. De betonnen barriers zijn te maken met de daarvoor bedoelde barrier-mallen. Er ontstaan perfect lijnende en robuuste barriers omdat identieke modulen met de mallen zijn te produceren. Wanneer er wegwerkzaamheden plaatsvinden, komen die goed van pas bij het scheiden van rijstroken. Naast het reguleren van verkeersstromen, bieden ze wegwerkers bescherming. Die kunnen hun werkzaamheden veilig uitvoeren achter de solide en massieve betonnen beschermmuren. 

 

Betonblokken in diverse vormen 

Ook de deelwanden voor de betonblokmallen mogen niet onbelicht blijven. Hiermee zijn op een precieze, snelle en eenvoudige manier tientallen soorten constructies van beton te produceren. Het assortiment mallen om betonblokken te maken, is namelijk ontzettend uitgebreid en biedt eindeloze mogelijkheden. Het aanpassen van de mallen om verschillende kleinere blokken en betonnen platen te maken, werkt eenvoudig met de slimme deelwanden. Met slechts één mal is het mogelijk om stapelbare betonblokken te produceren in uiteenlopende vormen en afmetingen. De mallen zijn dus enorm praktisch en werken kostenefficiënt. 

 

Coen Bouhuijs