Raamstickers en vindbaarheid

Raamstickers en vindbaarheid

Als je een fysieke winkel hebt, wil je natuurlijk graag dat het voor (potentiële) klanten duidelijk is dat je daar gevestigd zit. Dit kun je op een aantal manieren duidelijk maken met visuele communicatiemiddelen in en rondom de locatie van jouw winkel of bedrijf. Een aantal voorbeelden van dit soort middelen die jouw vindbaarheid kunnen verbeteren zijn raamstickers en vlaggen.

Vlaggen: een echte blikvanger

Je hebt ze vast vaak zien staan. Dat is een goed teken en het is ook niet gek. Dit laat je al uit eigen ervaring zien hoe goed een vlag de aandacht kan trekken. Een vlag bedrukken kan hetzelfde doen voor jouw onderneming! Het is heel makkelijk om te laten doen en het voegt echt wat toe aan de vindbaarheid van je pand. Vlaggen vallen extra op omdat ze vaak hoog geplaatst zijn, ze steken daardoor letterlijk er tussen uit. Ook beweegt een vlag natuurlijk veel in de wind. Deze bewegingen trekken ook meer aandacht.

Voordat een vlag de aandacht kan trekken moet de juiste vlag gekozen worden. Er zijn namelijk een hoop varianten om uit te kiezen. Zo kun je een vlag ophangen aan de gevel of aan een losstaande vlaggenmast en heb je mobiele vlaggen in zo ongeveer elke vorm die je kan bedenken. Van een klein tafelvlaggetje tot een tube blower de keuze is reuze wat betreft vlaggen. Een tube blower is mijn persoonlijke favoriet, maar kijk vooral wat goed bij jouw merk past en wat het meest zou opvallen op jouw locatie.

Wanneer de vlag dan de aandacht heeft getrokken is het design erop nog van belang. Dit moet duidelijk en herkenbaar zijn. Een sterke huisstijl helpt hierbij. Door alle communicatiematerialen in eenzelfde kleur en stijl te maken wordt het een geheel en ontstaat er een merk. Dit verhoogt de herkenbaarheid. Door het combineren van aandacht en herkenbaarheid zal je winkel of pand goed gevonden worden. Dat is weer een obstakel minder.

Raamstickers

Los te gebruiken of heel goed te combineren met het gebruik van vlaggen zijn raamstickers. Deze kunnen zo groot of klein zijn als je wil. Van een klein logo en een boodschap op je raam tot een volledig volgeplakt raam. Een kleinere sticker zorgt ervoor dat de (potentiële) klant nog goed naar binnen kan kijken. Het logo is dan subtieler en trekt minder aandacht. Maar misschien is de binnenkant van jouw winkel wel de ster van de show en wil je die zo zichtbaar mogelijk houden. Dit is natuurlijk erg relevant voor bijvoorbeeld kledingwinkels en cafeetjes. Een raamsticker kan nog steeds verduidelijking en herkenbaarheid bieden, zonder weg te nemen van het uitzicht.

Het andere uiterste is het volledig dichtplakken van de ruit. Dit kan met ‘two way vision’ stickers en zelfs met ‘one way vision’ stickers, waarbij je alleen van buiten naar binnen kan kijken en niet andersom. Deze optie zorgt voor veel privacy wat in veel andere gevallen erg wenselijk kan zijn. In een kantoorpand of een osteopaten praktijk bijvoorbeeld. Als je aan het werk bent op kantoor wil je niet constant in de kijk zitten en in een praktijk wil je je klanten misschien wat meer privacy bieden.

Wat voor sticker je ook kiest. Een raamsticker maakt snel, goedkoop en doeltreffend duidelijk wat u een (potentiële) klant te bieden heeft.

Lichtreclame

De laatste optie, voor het verbeteren van uw vindbaarheid, waar ik licht op wil schijnen is lichtreclame. Uithangborden, gevelletters en verlichtte spandoeken. Ook binnen deze categorie zijn weer een hoop verschillende opties beschikbaar. Door letterlijk licht te schijnen op jouw boodschap kan deze heel erg opvallen.  Dit is dé uitkomst voor ondernemingen die vooral in de avond zakendoen.

De verschillende opties die beschikbaar zijn in de categorie lichtreclame zijn bijvoorbeeld lichtzuilen. Dit zijn mobiele zuilen die licht geven en zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden. De zijn erg groot en eisen daarmee veel aandacht. Een lichtzuil hoeft ook geen gat in je bankrekening te maken aan energiekosten doordat de meeste goede modellen voorzien zijn van een schemerschakelaar om de kosten te drukken. Een andere populaire optie is een dubbelzijdige lichtbak die haaks op de gevel van je pand staat. Met deze lichtbak is er geen twijfel mogelijk over waar de onderneming in kwestie zich bevindt.

 

Verbeter de vindbaarheid en herkenbaarheid van jouw onderneming met een of meerdere van deze opties!

Coen Bouhuijs