Tips om je tarief te verhogen als ondernemer

Tips om je tarief te verhogen als ondernemer

Je hebt inmiddels een jaar geleden voor het laatst je tarieven verhoogd en met de huidige inflatie, wordt het de hoogste tijd om de tarieven weer omhoog te gooien. Alles wordt immers duurder. De energieprijzen gaan omhoog, je geld wordt minder waard en inkoopkosten schieten ook omhoog.

Ben jij ondernemer of zzp’er en wil je binnenkort verhogen? Dan hebben wij een aantal tips voor je.

 

Communicatie

Als je van plan bent je tarief te verhogen, zorg dan dat je dit tijdig communiceert. Als je tijdig communiceert met je klanten of opdrachtgevers, zullen ze dit ook beter kunnen begrijpen. Je gunt hun ook even de tijd om na te denken over deze verandering.

 

Persoonlijk

Zorg voor een persoonlijke aanpak. Bel je klant of opdrachtgever op en stuur ze daarna pas een mail over de tariefverhoging. In de mail kun je verwijzen naar het telefoongesprek. Bovendien toon jij hier mee dat je het lef hebt om ze voor een tariefverhoging op te bellen.

 

Geen ruimte voor onderhandeling

Leg duidelijk uit waarom je je tarief verhoogd, maar houd dit kort en krachtig. Door excuses te maken of een te lange uitleg te geven, kun je de indruk wekken dat er ruimte is voor onderhandeling. Jij doet je tariefverhoging met een goede reden, sta daar ook achter!

 

Korting voor vaste klanten

Jij hebt veel baat bij vaste klanten en opdrachtgevers. Zij geven jou immers een vaste omzet en stabiliteit in je werkschema. Dat is jou ook wat waard! Daarom kun je de eerste paar weken een korting hanteren voor vaste klanten. Hierbij kun je in stapjes toewerken naar het uiteindelijke nieuwe tarief. Eerst met 10% korting en daarna met 5% korting. Hiermee kunnen klanten het gevoel hebben van een goede deal en heb je grotere kans dat zij jou willen blijven inhuren.

 

Uurtarief vs. kwaliteit

Je uurtarief schaduwt af wat je waard bent. Tegenover meer ervaring, expertise en vakmanschap mag ook een hoger tarief staan. Hierdoor kan je uurtarief werken als goede marketing voor de kwaliteit van jouw werkzaamheden.

 

Langdurige projecten

Heb jij opdrachtgevers of klanten waar jij langdurige projecten voor doet? Dan kan het raadzaam zijn om een speciaal tarief te hanteren. Zo kom je jouw klanten tegemoet als jij voor langere termijn voor hen werkt.

 

Als ondernemer investeren in crypto? Check dit!

 

Heb je wel eens gedacht om je geld te beleggen? Bekijk dan hier de Ethereum prijzen bij Anycoindirect.

Coen Bouhuijs