Waar je op moet letten bij het kopen van een bedrijfsprinter

Waar je op moet letten bij het kopen van een bedrijfsprinter

Het naderende nieuwe jaar is voor veel bedrijven het moment om te inventariseren waarin geïnvesteerd moet worden. Dit kan globaal zijn, maar in de meeste gevallen staat al redelijk vast waar de budgetten voor het komende jaar precies heen gaan. De kans bestaat dat er besloten wordt om nieuwe bedrijfsprinters te nemen. Goed nieuws natuurlijk: efficiënter en beter printen vindt iedereen natuurlijk fijn. Maar hoe kies je nou de beste printer uit? In dit blogartikel geven we je een aantal tips over waar je op moet letten bij het kopen van een bedrijfsprinter.

Welke functionaliteiten

Natuurlijk zijn de functionaliteiten van belang. Ga eerst eens na waar de behoefte ligt binnen de organisatie. Wordt er veel in kleur geprint? In welke formaten wordt er geprint? Welke inzichten moeten er beschikbaar zijn? (bijvoorbeeld aantal prints per medewerker of status van toners) Een hoop vragen dus waarvan afhankelijk is welke printer voor jouw organisatie het beste is. Vraag dit na bij alle medewerkers: zo kan een sales-collega andere wensen hebben dan de collega van administratie.

Aanschaf van de printer

Als je eenmaal de juiste printer gevonden hebt, dan kan je nog kiezen voor verschillende vormen voor wat betreft de aanschaf van het apparaat. Wil je het apparaat kopen, of wil je het leasen? Het grote verschil hiertussen is de betaling: bij kopen heb je initieel hoge kosten, terwijl je bij leasen dit uitsmeert over een langere periode. Bij het kopen van een printer heb je in veel gevallen wel wat minder zekerheid: als de printer kapot gaat, dan kan dit qua kosten al redelijk hoog oplopen.

Onderhoud

Het onderhoud van de printer is ook iets om bij voorbaat al over na te denken. Hoe ga je dit regelen? Zo kan je ervoor kiezen om je printer periodiek te laten onderhouden, in plaats van het repareren op het moment dat het apparaat echt kapot is. Daarnaast zou je dan ook nog automatisch de toners van je printer kunnen laten aanvullen. Zo hoef je zelf helemaal niet meer om te kijken naar je bedrijfsprinter.

Coen Bouhuijs