Wat is cloud computing en hoe kan het uw bedrijf helpen?

Wat is cloud computing en hoe kan het uw bedrijf helpen?

Van de “de cloud” heeft inmiddels bijna iedereen wel gehoord. Je kan het gebruiken voor opslag, communicatie, het runnen van programma’s, het verwerken van gegevens, het laten communiceren van netwerken. Maar is het nu écht de heilige graal voor professionele organisaties? Bij juist gebruik wel. Dit is wat cloud computing kan doen voor uw bedrijf. 

1. Wat is cloud computing? 

Cloud computing is een verzamelnaam voor computerdiensten die plaats kunnen vinden via een externe server. Het gaat dan bijvoorbeeld om opslag, netwerkbeheer, analysefuncties en communicatie. De belangrijkste voordelen van cloud computing liggen op het gebied van kosten, snelheid en productiviteit. On site datacenters zijn namelijk niet alleen duur geworden, ze zijn ook enigszins verouderd en vaak erg inflexibel. Verder is cloud computing ook een veilige manier van werken. Doordat er mogelijkheid is tot het maken van veel backups is uw bedrijfscontinuïteit gegarandeerd. 

2. Cloud computing voor uw organisatie 

Cloud computing wordt gebruik voor veel verschillende toepassingen, door veel verschillende organisaties. Ook wordt het gebruikt op ieder niveau van digitalisering. Sommige bedrijven gebruiken alleen een cloud als externe opslag, andere ondernemingen richten hun volledige dataverkeer, communicatie en digitale infrastructuur in in the cloud. Wat bij u past hangt af van uw type organisatie. Is uw werk erg dataintensief, dan is een uitgebreid en gecertificeerd gebruik van een gespecialiseerd cloudprogramma te adviseren. Wilt u slechts gebruik maken van handig te hanteren en vooral veilige systemen, dan kiest u wellicht liever voor een kant- en klaarsysteem. Denk dan bijvoorbeeld aan Microsoft Azure. 

3. Training in cloud computing 

Wanneer je als bedrijf wil werken met cloud computing en met Microsof Azure dan wil je uiteraard gebruik maken van de vele en brede mogelijkheden van deze innovatieve dienst. In dat verband is het zeker aan te raden om Azure training te volgen wanneer je een dergelijk programma aanschaft en implementeert in uw organisatie. Leer alles over de fundamentals, de veiligheidstechnologie, de administratietoepassingen, het databeheer, het infrastructuurdesign, en het netwerkmanagement via een professionele cursus of laat u zelfs certificeren. Op die manier weet u zeker dat u alles uit uw nieuwe toepassing haalt.

Coen Bouhuijs