Wat is een scale-up?

Wat is een scale-up?

Wanneer je de technische wereld betreedt, word je al snel blootgesteld aan een hele nieuwe reeks terminologie die binnen het technische ecosysteem wordt gebruikt. Van de basis zoals opstarten en durfkapitaal tot termen als bootstrapping en MVP – u vraagt ​​zich misschien zelfs af wat de term technologiebedrijf eigenlijk betekent.

 

Opschaling is zo’n term die steeds belangrijker wordt. Hoewel de startup-cultuur nog steeds een wereld van innovatie, ideeën en opwindend technisch talent is, zijn scale-up bedrijven degenen waar je waarschijnlijk eerder van hebt gehoord.

Dus wat is precies een scale-up?

Simpel gezegd, scale-up is een duidelijke fase van bedrijfsgroei. Het is een bedrijf dat veel heeft bereikt, een indrukwekkend succes heeft gehad en klaar is om het naar een hoger niveau te tillen.

 

Als een bedrijf investeringen aantrekt om hun groei te financieren, zullen ze over het algemeen naar scale-up gebied verhuizen wanneer ze hun eerste financieringsrondes hebben doorlopen en de Serie A-fase of iets dergelijks hebben bereikt.

 

Een bedrijf dat groeit door zijn winst terug in het bedrijf te stoppen, een methode die bekend staat als ‘bootstrapping’, zal doorgaans de fase van opschalen bereiken wanneer ze ongeveer €500.000 omzet behalen.

Een snelgroeiend bedrijf is een scale-up

Een scale-up is dus eigenlijk een snelgroeiend bedrijf. De OESO definieert hoge groei als een bedrijf dat gedurende ten minste twee jaar jaar op jaar een groei van 20% of meer heeft bereikt in werkgelegenheid of omzet, en een minimum aantal werknemers van 10 heeft aan het begin van de observatieperiode.

 

Een scale-up is uitgegroeid tot een bepaalde omvang en is klaar om hun bewezen succes te gebruiken om hun bedrijf aanzienlijk te schalen en te laten groeien. De opschalingsfase is doorgaans de snelste en belangrijkste groeifase, en een fase die de meeste uitdagingen met zich mee kan brengen.

Wat is voor vitaal belang voor scale-ups?

Om deze reden is het van vitaal belang voor scale-ups om het juiste niveau van ondersteuning en het juiste netwerk te hebben om door te werken en alle problemen op te lossen waarmee ze worden geconfronteerd tijdens deze belangrijke bedrijfsfase.

 

Hoewel het algemeen bekend is dat startups veel ondersteuning en advies nodig hebben, is een veel voorkomende misvatting over de scale up dat ze vanwege hun indrukwekkende mate van succes en grotere bekendheid alles weten en geen hulp nodig hebben.

 

Er zijn veel briljante lokale en nationale bronnen voor startups om hulp te vinden, maar zodra een bedrijf dat kritieke punt van schaalvergroting bereikt, merken ze mogelijk dat hun ondersteuningsopties beperkter worden.

 

Om deze reden is toegang tot een peer-to-peer ondersteuningsnetwerk van cruciaal belang voor bedrijven in de opschalingsfase. Contact maken met mensen die dezelfde uitdagingen ervaren is van onschatbare waarde; het is niet alleen zakelijk zinvol, maar het kan ook een broodnodige bron van emotionele steun en geruststelling zijn voor goed presterende oprichters en leidinggevenden tijdens een periode van enorme veranderingen.

 

Coen Bouhuijs