Welke werkzaamheden doet een VvE beheerder?

Welke werkzaamheden doet een VvE beheerder?

Een VvE beheerder is een afkorting van Vereniging van Eigenaren beheerder. Het is een term die landelijk wordt gebruikt en voor verschillende soorten panden in aanmerking kan komen. Ben je op dit moment vooral erg benieuwd wat een beheerder precies doet? Wat voor taken daar allemaal bij komen kijken? En wat er allemaal verplicht wordt gesteld? Om het je wat inzichtelijker te maken, hebben we alles helder voor je in kaart gebracht in deze blog. Verder naar de nodige informatie hoef je dus vanaf nu niet verder meer te zoeken.

Er worden verschillende soorten beheer uitgevoerd

Wist je dat er door een VvE beheerder verschillende soorten beheer uit moeten worden gevoerd? Het gaat namelijk om administratief beheer, financieel beheer en technisch beheer. En dit beheer kan uit worden gevoerd voor appartementencomplexen, flatgebouwen en andere panden die voorzien zijn van gemeenschappelijke ruimtes. Maar je kunt ook denken aan voorzieningen waarvan de eigenaren van het pand verenigd met elkaar zijn in een VvE. Op het moment dat je inwoner bent van zo’n complex, dan betaal je iedere maand een vaste bijdrage. En alle bedragen bij elkaar vormt een budget waar het beheer voor uit kan worden gevoerd.

Dit moet verplicht worden gesteld bij het VvE beheer

Een VvE beheerder heeft de plicht om verschillende taken voor zijn eigen rekening mee te nemen. Dit zijn regels die wettelijk vast zijn gelegd. Voor  VvE beheer in Goes kun je hierbij denken aan het inschrijven bij de Kamer van Koophandel, het beschikbaar stellen van een reservefonds voor onderhoud en het regelen van de opstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Ook moet er één keer per jaar een vergadering plaatsvinden met de leden

Je kan altijd een keer contact opnemen

Vooral als je voor het eerst komt te wonen in een pand waar VvE beheer van toepassing is, is het meer dan normaal dat je daar de nodige vragen over hebt. Gelukkig kun je online meer dan genoeg informatie over dit onderwerp vinden. Wil je hier toch liever iemand persoonlijk over spreken? Neem dan altijd even een keer contact op met een specialist op het gebied van VvE beheer in Schiedam. Je weet dat altijd zeker dat je een helder en duidelijk antwoord krijgt op de vragen waar je op dit moment mee zit.

 

Coen Bouhuijs