Zo doe je dat: kantoor make-over

Zo doe je dat: kantoor make-over

Nu we langzaamaan weer iets vaker op kantoor mogen werken, kan jouw kantoor wel een make-over gebruiken! Ik zet voor jou een paar tips op een rijtje, inclusief de nieuwste trends. Zo kan jij straks jouw kantoor omtoveren tot de fijnste werkplek die er bestaat!

Frisse muren

Kun je de laatste keer nog herinneren dat je de muren hebt geverfd? Grote kans van niet. Maar dat is ook niet gek, dat doen we nou eenmaal niet zo vaak. Toch kunnen de muren eens in de zoveel tijd best een likje verf gebruiken. In de meeste kantoren zie je witte muren, maar heb je weleens gedacht aan een kleurtje op de muur zoals een groene muur? Er is onderzoek gedaan naar wat kleuren met werkende mensen op kantoor doen. Zo krijgen mensen energie van groen, worden ze productief van blauw en bevordert oranje de creativiteit. Een kleurtje op de muur staat dus niet alleen gezellig, het doet ook iets goeds! 

Daglicht

Van daglicht krijg je niet alleen energie, het houdt je ook scherp gedurende de dag! Het is fijn om veel daglicht binnen te krijgen, maar afleiding is niet handig. Een echte aanrader vind ik een jaloezie op maat of plissegordijnen van Veneta.com! Deze kun je zo installeren of ophangen dat er genoeg daglicht binnenkomt, maar je niet teveel wordt afgeleid door de dingen die buiten gebeuren. Ook kunnen voorbijgangers niet goed naar binnenkijken, dat is dan weer fijn voor de privacy!

Groene energie

Het is officieel bekend dat planten het onwijs goed doen op kantoor. Ze zijn luchtzuiverend, geven energie en creëren een natuurlijke look. Planten stimuleren een goede werksfeer op kantoor en bevorderen de concentratie. En bovendien, wie is er tegenwoordig niet gek op planten? Wel even regelmatig water geven!

Werkplek 

Naast een fijne omgeving om in te werken, verdient de werkplek zelf natuurlijk ook aandacht. Na een paar jaar is het misschien tijd voor nieuwe stoelen of een nieuw bureau. Een goede werkhouding is belangrijk en voorkomt nek- en rugklachten. Het is het zeker waard om eens goed te investeren in goede stoelen en een goed bureau. Tegenwoordig zie je ook vaak sta bureaus. Dit zet mensen aan tot staand werken en draagt hiermee bij aan een gezondere levensstijl. Door deze nieuwe stijl van leven worden jouw werknemers minder vaak ziek, win-win dus!

Coen Bouhuijs