Zo financier je de aankoop van zakelijk vastgoed!

Zo financier je de aankoop van zakelijk vastgoed!

Zakelijk vastgoed aankopen kan lastig zijn, vooral de financiering hiervan. De bank financiert niet graag projecten die ze risicovol vinden en bijna elke vorm van zakelijk vastgoed valt hieronder volgens de bank. Daarnaast heb je voor verschillende doeleinden verschillende soorten financiering nodig. Daarom lopen we graag de opties met je door.

Vastgoed hypotheek

Een vastgoed hypotheek is een zakelijke hypotheek die geschikt is voor al het zakelijk vastgoed waar je zelf gebruik van gaat maken. Of dit nu een hotel is, een kantoorpand of winkel. Zoals eerder benoemd kunnen dit soort leningen lastig rond te krijgen zijn bij de bank. Daarom zijn alternatieve financierders een goede oplossing voor dit soort leningen. Omdat de leningen van een goede alternatieve financierder vaak persoonlijk en op maat gemaakt zijn, zijn er vaak verschillende vastgoed hypotheken voor vastgoed voor eigen gebruik of projectontwikkeling.

Verhuurhypotheek

Een verhuurhypotheek is een speciale soort hypotheek voor vastgoed wat je wil verhuren. Zoals je bij een bedrijfshypotheek verplicht bent om zelf gebruik te maken van het pand, ben je bij een verhuurhypotheek verplicht om het te verhuren en is het niet toegestaan hier zelf gebruik van te maken. Op deze manier wordt investeren in een beleggingspand bereikbaar en kun je profiteren van huuropbrengsten en eventuele waardestijgingen op de lange termijn.

Overbruggingsfinanciering

Wanneer je al een financierder hebt voor je zakelijk vastgoed kun je toch nog in een vervelende situatie terechtkomen. Sommige financieringen kunnen lang duren om rond te komen. Terwijl vastgoed juist erg snel kan gaan. Hierdoor kun je een goede investeringsmogelijkheid mislopen. Om dat te voorkomen zijn er ook overbruggingsfinancieringen mogelijk. Bij zo’n soort financiering kun je erg snel aan financiering komen zodat je snel kunt handelen. Wanneer je reguliere financiering later rond is kun je deze overbrugging gemakkelijk weer aflossen. Zo hoef je nooit een mooie investeringsmogelijkheid mis te lopen.

Coen Bouhuijs