3 Tips om te werven met een deadline

3 Tips om te werven met een deadline

Werven is sowieso al best lastig in de huidige arbeidsmarkt. Er zijn immers ontzettend veel openstaande vacatures, waardoor werknemers extra kritisch kunnen zijn vooraleer ze beslissen te solliciteren op een andere baan. Het wordt extra lastig als je wervingsproces een deadline heeft, bijvoorbeeld voor een vervanging tijdens het zwangerschapsverlof of een een belangrijke werknemer die door niemand intern kan vervangen worden door een plotseling langdurig ziekteverlof. In dit artikel geven we je drie tips waarmee je beter en sneller kunt werven als je een deadline hebt. 

  1. Wees super transparant

Omdat de werknemers het als het ware voor het zeggen hebben op de arbeidsmarkt, kunnen ze kritisch zijn over de vacatures die ze lezen. En waarom zouden ze solliciteren op een vacature die vaag doet over de jobinhoud, de salarisschaal en de extralegale voordelen? 

 

Om te kunnen concurreren is het belangrijk om transparant en duidelijk te zijn. Geef aan wat iemand van een job kan verwachten en doe dit in een duidelijke manier; interview bijvoorbeeld de persoon die de positie verlaat of voeg een video toe. Ook is het heel belangrijk om super transparant te zijn over welke verloning je aanbiedt. Werken met een salarisschaal kan hierbij interessant zijn; zo is er nog ruimte om te onderhandelen.

  1. Ga adverteren met je vacature

Als je je vacature op een of meerdere vacaturesites hebt geplaatst en denkt dat je nu geen werk meer hebt, dan zit je nogal fout. Er worden immers dagelijks duizenden vacatures live gezet en de jouwe kan snel bedolven raken. Daarom is het best een aanrader om een beetje budget aan de kant te zetten om jouw vacature te adverteren. Alle bekende platformen, zoals LinkedIn en Indeed bieden deze optie aan. Ook kun je zélf vanuit je bedrijfsaccount op Google en sociale media zoals Facebook, LinkedIn en Instagram gaan adverteren, als je denkt dat je zo je doelgroep beter kunt bereiken.

  1. Schakel professionals in

Haalt dit alles niets uit? Dan is het een goed idee om een freelance recruiter of recruitmentbureau in te schakelen, die gespecialiseerd zijn in het snel werven van kandidaten met de juiste kwaliteiten. Er zijn allerlei recruiters op de markt die gespecialiseerd zijn in allerlei diensten of sectoren. Zo kun je een marketingrecruiter inschakelen voor de werving en selectie van marketing professionals, en een IT recruiter als je dringend een nieuwe back-end developer nodig hebt. Even googelen en je vindt vast wel de partner die bij jouw onderneming past. 

 

Coen Bouhuijs