Toe aan een stijlvolle slaapkamer? Gebruik steigerhout!

Toe aan een stijlvolle slaapkamer? Gebruik steigerhout!

Wil je je slaapkamer op een mooie manier opnieuw inrichten? Dan kun je goed gebruik maken van steigerhout. Het mooie van deze houtsoort is dat het een opvallende, natuurlijke uitstraling heeft die zacht in het oog valt. Dat zorgt ervoor dat het bij uitstek geschikt is om in de slaapkamer te gebruiken. Zo kun je je slaapkamer bijvoorbeeld uitrusten met een mooie kast van steigerhout, een bed of juist een opbergkist. In dit blog vertellen we je hoe je steigerhout op een stijlvolle manier in jouw slaapkamer kunt toepassen. Ben je toe aan een nieuwe inrichting? Lees dan dus snel verder! 

 

De kracht van steigerhout

Je kent steigerhout misschien als een houtsoort die vooral veel in de tuin te vinden is, bijvoorbeeld in de vorm van een stoere loungebank, een buitenbar of andere tuinmeubelen. Tegenwoordig is steigerhout ook veel binnenshuis te vinden, waar het is uitgegroeid tot een ware interieurtrend. Tegelijkertijd zal deze houtsoort nooit uit de mode gaan. Door de robuuste uitstraling van het grijze, karaktervolle hout zijn steigerhouten meubelen van alle tijden. Steigerhout heeft jarenlang dienst gedaan op bouwsteigers, en heeft hierdoor zijn opvallende uiterlijk gekregen. Dat zorgt ervoor dat steigerhout het ook in jouw slaapkamer zo goed doet! 

 

Een steigerhouten bed

Steigerhouten bedden zijn echte blikvangers in de slaapkamer. Koop je je meubelen bij een echte specialist, zoals VanLonden, dan zijn steigerhouten bedden in veel verschillende vormen en maten beschikbaar. Denk aan een robuust tweepersoonsbed, of zelfs een tweepersoonshoogslaper. Ook zwevende bedden en bedden met een hoofdbord van steigerhout behoren tot de mogelijkheden. Die passen perfect terug in jouw slaapkamer. Liever een hoog bed, of een bed met ingebouwde lades? Ook dat kan. Met zo’n steigerhout bed kun je zo alle kanten op. Wanneer je juist een kinderkamer hebt om in te richten, kun je dat ook goed met steigerhout doen. Niets is leuker dan een stoer huisjesbed of een hoogslaper van steigerhout!

 

Schep opbergruimte met een kast

Zo’n bed kun je vervolgens prachtig combineren met een opvallende kast van steigerhout. Daarmee maak je van je interieur een eenheid. Tegelijkertijd zorg je ervoor dat je meer opbergruimte op je slaapkamer schept, bijvoorbeeld in de vorm van een kledingkast. Ook een opbergkist van steigerhout behoort tot de mogelijkheden. Daar kun je je winterdekbedden, lakens en ander beddengoed handig in opbergen. 

Coen Bouhuijs