De trap in je bedrijf laten renoveren? Ontdek de mogelijkheden van een specialist

De trap in je bedrijf laten renoveren? Ontdek de mogelijkheden van een specialist

Grote kans dat je de trap dagelijks vele keren op- en afloopt als je een bedrijfspand hebt dat uit meerdere verdiepingen bestaat. Het is een essentieel element van het gebouw omdat de trap de benedenverdieping met de bovenverdieping verbindt. Als je de trap regelmatig overloopt hoort die schoon, heel en veilig te zijn. Natuurlijk wil het oog ook wat en is het prettig als de trap van je bedrijf er stijlvol uitziet. Kan de trap in jouw bedrijfsgebouw ook wel een facelift gebruiken? Bij BusinessBlogs stellen we je graag voor aan de mogelijkheden van trap renovatie door een specialist. Hiermee kun je zowel open trappen als dichte trappen tot ware designobjecten laten transformeren. 

 

Mogelijkheden voor dichte trappen en open trappen 

De vakkundige monteurs van een specialistisch bedrijf hanteren verschillende methoden. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit een volledige renovatie of een enkelzijdige renovatie. Dichte trappen worden gerenoveerd met behulp van overzettreden, sluitlijsten en stootborden. Het vereist vakkundige montage, bijzondere expertise en een sublieme afwerking om open trappen te renoveren. Alle onderdelen moeten perfect worden gemonteerd en afgewerkt omdat die bij een open trap allemaal zichtbaar zijn. Daarbij gaat het om de achterzijde, voorzijde, trapwangen, balusters, palen en leiwang. Wil je een open trap dicht laten maken? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Met deze optie creëer je extra opbergruimte onder de trap en bespaar je op stookkosten. Daarnaast biedt het dichtmaken van een open trap je de mogelijkheid om die een stuk veiliger te maken. 

 

Heldere werkwijze 

Overweeg je om de trap in je bedrijfspand binnenkort te laten renoveren? Dan is het goed om te weten dat een specialist vrijblijvend bij je langskomt om de trap te bekijken. Dit biedt een goede manier om je te informeren over het heldere stappenplan dat kenmerkend is voor de werkwijze en om alle mogelijkheden aan je te tonen. In eerste instantie komen de zeer aantrekkelijke traprenovatie prijzen aan bod. Daarna kun je aangeven op welke datum de renovatie van de trap kan plaatsvinden. Vervolgens worden de details en de voorbereidingen met je besproken. Moeten er bijvoorbeeld kraaklatten worden weggehaald, dient er vloerbedekking te worden verwijderd en wil je de zijkanten van de trap ook laten bekleden? 

 

Ook dat soort klussen nemen de vakkundige monteurs van een specialist op het gebied van traprenovatie graag voor hun rekening. Net als het aanbrengen van nieuwe trapleuningen, het schilderen van de trap en het installeren van LED-verlichting onder de traptreden.

Coen Bouhuijs