4 Tips voor een productieve kantoorinrichting

4 Tips voor een productieve kantoorinrichting

De kantoorinrichting speelt een belangrijke rol voor de productiviteit op de werkvloer. Een gezonde 

werkplek ken een slimme en comfortabele indeling, en zorgt ervoor dat de werknemers zich goed voelen en kunnen concentreren op de werktaken. Bovendien speelt ergonomie van de werkplek een essentiële rol spelen bij de gezondheid van je team. Is jouw onderneming op zoek naar een productieve kantoorinrichting? Houd dan in ieder geval rekening met de volgende tips. 

1.Maak plannen voor de indeling 

Om te beginnen met het aanbrengen van productieve sferen op de werkvloer, is het van belang om een blik te werpen op de indeling van het kantoor. Neem de eigenschappen door van de ruimte en probeer te visualiseren hoe het werkgebied wordt geoptimaliseerd voor de werknemers. Kijk welke bureauposities het beste werken door het met je team te hebben over de (her-)inrichting. 

 

Misschien stellen ze zich wel voor om meer privacy te hebben of gedijt jouw team juist beter bij een open en sociaal werkeiland. Daar komt bij dat een paar teamleden liever werken met een stabureau! Breng de verschillende persoonlijkheden en werkstijlen van je team tezamen om een weloverwogen indeling te incorporeren. Zelfs met verschillende opinies van je team, probeer een cultuur van flexibiliteit en vrij denken toe te passen. Dit vereist vanzelfsprekend dus wat personalisatievermogen! 

2.Ken de psychologie van kleur

Verschillende kleuren hebben verschillende psychologische effecten. Ze beïnvloeden onze emoties en gedrag. Kleuren zijn daarom dan ook van cruciaal belang om jouw kantoorontwerp vorm te geven. Ga na welke energetische associaties elke kleur kent om ook vorm te geven aan de merkstijl in het interieur. 

3.Maak planten onderdeel van het kantoor

Een van de beste manieren om stress, ziekte en lawaai te verminderen op de werkvloer, is door creatief aan de slag te gaan met planten. Met luchtzuiverende en esthetische planten kunnen de creativiteit en de productiviteit worden gestimuleerd. Mocht je het kantoor nog niet voorzien hebben van onderhoudsarme kantoorplanten, dan is het daar nu tijd voor! 

4.Een turn key kantoor 

Als je organisatie op zoek is naar een complete make-over van de werkvloer, dan kan een turn key oplevering een effectieve manier zijn om je volledig te ontzorgen van alle werkzaamheden. In een turn key project ga je samen met de projectinrichters aan de slag om de bedrijfswensen uit te laten komen. Van vloerbedekkingen tot een specifiek model bureau, de gehele inrichting kan herzien worden! 

Coen Bouhuijs