Terugkeren na een lange periode van afwezigheid op het werk

Terugkeren na een lange periode van afwezigheid op het werk

In iedereens leven kan er een hoop gebeuren. Het kan dan ook iedereen overkomen dat hij of zij ziek wordt. Dit heeft natuurlijk heel erg veel invloed op jouw leven, maar ook op de mensen om je heen. Zij moeten zich ook aanpassen op jouw situatie, net als jij. Zo kan het zijn dat je door ziekte een lange periode niet kan werken, dat betekend dat de werkgever dan op zoek moet gaan naar iemand die jou kan vervangen. Maar, wat betekend dat voor jou na je herstel? Als je meer wilt weten over terugkeren op de werkvloer na een lange periode van afwezigheid, lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

 

Wat betekend jouw afwezigheid voor het bedrijf?

Als jij een lange periode afwezig bent op de werkvloer door ziekte dan is dit natuurlijk heel erg vervelend, je kan namelijk niet werken door je gezondheid en beter worden staat dan ook bovenaan het prioriteitenlijstje. Voor je werkgever kan dit wel een lastige situatie zijn, omdat je ziek bent blijft jouw werk liggen en daarvoor moet dan een oplossing gevonden worden. Vaak wordt hier dan een nieuwe medewerker voor aangenomen om de overgebleven taken op te kunnen pakken.

 

Waar moet je rekening mee houden als je beter bent?

Wanneer je bent hersteld van je ziekte, en het weer tijd is om aan de slag te gaan dan is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat er in de tussentijd een hoop is veranderd op de werkvloer. Zo kan het zijn dat jouw functie inmiddels is overgenomen door iemand anders en dat er op dit moment daardoor geen plek meer is voor jou om in het bedrijf aan de slag te gaan. Als dat zo is dan ga je het re-integratie 2e spoor traject in.

 

Hoe kan je  hulp krijgen bij het maken van een nieuwe start?

Als je dit traject in gaat dan is het zo dat een life coach jou gaat helpen om een nieuwe passende functie te vinden bij een nieuwe werkgever. Dit gebeurd alleen als er echt is bewezen dat er bij de huidige werkgever geen passend werk meer beschikbaar is. Zo wordt je dan op deze manier geholpen om een nieuwe baan te vinden die bij jou past, hier kan je dan je routine langzaam aan weer gaan opbouwen bij je nieuwe werk.

Coen Bouhuijs