5 redenen waarom je op vakantie moet naar Zeeland

5 redenen waarom je op vakantie moet naar Zeeland

De zee is altijd dichtbij

De zee staat niet voor niets in de naam “Zeeland”. Het land ligt ook letterlijk op zee. De landtong ligt in de Noordzee. De mondingen van de Osterschelde en de Westerschelde strekken zich uit tot diep in het Zeeuwse landschap. Hier voel je je verbonden met de zee, net als de Zeeuwen zelf. Daarom doen we hier veel dingen aan en uit het water. Van watersporten tot slapen op het strand. Een mooie camping die bijna naast de zee ligt is Camping Scherpenisse.

Meest zonnige en schone stranden

De stranden in Zeeland zijn berucht om hun veilige en schone karakter. Daarom vliegen veel van de duinkruisingen met de “Blauwe Vlag”. Maar wist u ook dat Zeeland vaak de meeste zonuren heeft? Dankzij de ligging op open zee zijn er hier bijna nooit cumuluswolken. Dus, de zon heeft een vrije hand. De verscheidenheid aan stranden is hier ook groot. Brede stranden met veel ruimte voor kleine, intieme strandjes aan speciale baaien.

Eten uit de zee

Mosselen, oesters en onze eigen Oosterscheldekreeft. Je kunt niet in Zeeland zijn zonder mosselen of oesters te proberen. Veel Zeeuwse visrestaurants hebben ze allemaal op de kaart staan. Vers van de zee, recht op je bord. Maar naast zeevruchten hebben we ook zee-groenten zoals lamsoor en zeekraal. Een echte delicatesse, fris en gezond. De zoute lekkernijen behoren tot Zeeland.

Mooie natuur

Zeeland biedt een rijke variatie aan natte en droge natuur. Er zijn verschillende natuurgebieden in Zeeland. Samen laten ze zien hoe nauw water en land met elkaar verbonden zijn. Elk gebied heeft zijn eigen unieke flora en fauna. Het landschap in Zeeland is een afwisseling van kwelders, slikken, polders en dijken en van bossen en duinen. Je krijgt hier gezonde lucht. Op elk moment van het jaar. Stap op de fiets of maak een wandeling. Genoeg om te ervaren. Dompel je onder in de natuur van Zeeland.

 

Coen Bouhuijs