Dit is de ideale tas naar je werk

Dit is de ideale tas naar je werk

De ideale tas voor jouw werk hangt af van de situatie waarin je je bevindt. Als je bijvoorbeeld een zakelijke omgeving hebt, dan zou je een kleine, goed georganiseerde zakelijke aktetas kunnen kiezen. Als je een meer informele setting hebt, dan zou je kunnen kiezen voor een rugzak of een schoudertas. Als je veel reist, dan zou een tas met meerdere vakken of een reistas met wieltjes een goede optie kunnen zijn. Omdat de keuze enorm is, hebben we een aantal handige tips voor je, die jouw kunnen helpen bij het kiezen van de juiste tas.

 

Aktetas

Een aktetas is meestal gemaakt van leer of andere hoogwaardige materialen, en heeft een rechthoekige vorm met een scharnierend deksel dat open gaat om een vak te onthullen voor het opbergen van papieren en andere voorwerpen. De koffer heeft vaak een handvat bovenop en een afneembare schouderriem om hem te dragen. Binnenin is hij meestal verdeeld in vakken om papieren en elektronica gescheiden en veilig op te bergen. De perfecte tas voor de wat meer formele setting. Wel is het zo dat er vandaag de dag veel meer wordt getolereerd, dus je ook prima met een nette rugtas ten tonele kunt verschijnen op je werk. Uiteraard is een strandtas met rits bedoeld voor het strand en niet voor naar je werk. Er zijn dus wel degelijk uitzonderingen op deze regel.

 

Nette rugzak

Afhankelijk van het type beroep wat je beoefent, kun je ook prima een rugzak meenemen naar je werk. Uiteraard is het wel goed te weten dat er een soort ongeschreven regel is, dat het wel een nette tas is. Ook zijn hier verschillende uitzonderingen. Waar je vaak ziet dat ze op de bouw een wat oudere tas of zelfs een koelbox meenemen, is het dus logisch dat er hier wat meer wordt geaccepteerd, dan wanneer je werkzaam bent op kantoor. Bij een nette rugzak hoef je niet direct te denken aan een leren rugzak, maar kan een nette backpack rugzak, die je normaal voor je vakanties gebruikt ook prima.

 

Handtas

Dat mannen niet snel met een handtas naar het werk zullen gaan, is natuurlijk ook wel logisch. Wel is de handtas dames ontzettend populair als ideale tas voor naar je werk. Vooral op kantoren, waar je al je spullen op je bureau of persoonlijke lade hebt liggen, hoef je vaak niet meer mee te nemen dan alleen wat eten, drinken en je telefoon. Je kunt daarom dan dus ook prima een handtas gebruiken. Wel is het handig te kiezen voor een wat groter model. Mocht je dan ook een laptop mee moeten nemen, dan past deze er ook gewoon in. Zo hoef je dus niet een extra tas te hebben voor je laptop en kun je gewoon met één tas naar je werk en weer naar huis.

 

Tot slot

Zoals je kunt zien, zijn er allerlei verschillende mogelijkheden als het gaat om het kiezen van een geschikte tas voor je werk. Wat met name belangrijk is, is dat je weet wat wel of niet kan binnen jouw vakgebied en wat praktisch is. Je zult zien dat wanneer je je aan deze criteria houdt, dan weet je zeker dat je een geschikte tas weet te vinden.

Coen Bouhuijs