Het perfecte plaatje

Het perfecte plaatje

Nee ik heb het niet over het tv-programma het perfecte plaatje, maar over hoe de sociale media je steeds verder aan het beïnvloeden is. Vaak gebeurt dit onbewust. Overal op internet staan posts, artikelen, foto’s, etc. over hoe ‘de perfecte man of vrouw’ eruit zou zien.

 

Tips

Zoals ik net al zei worden mensen dus beïnvloed door het perfecte plaatje. Hierdoor staan ook overal tips over hoe je het beste kunt afvallen. Een veel voorkomende tip is gemberthee. Hoeveel gember per dag is een lastige vraag om te beantwoorden. Het hangt af van de doelen die je stelt en wat je ermee wil bereiken. Wil je bijvoorbeeld vet verliezen en dus je vetpercentage naar beneden halen? Dan zijn daar hele andere tips voor, dan wanneer je je spieren wil opbouwen. Daarnaast speelt geslacht natuurlijk ook een grote rol. Door alle hormonen die (veel) vrouwen binnenkrijgen of hebben, kunnen zij minder snel vet verbranden en spieren opbouwen dan mannen. Het vetpercentage vrouw is hierdoor dus minder snel omlaag te halen. Dit kan ooit vervelend overkomen, omdat je dan minder snel resultaten ziet en het geduld opraakt. Op dit punt, moet je jezelf motiveren om door te gaan. You got this!

 

 

Blijf jezelf

Ondanks alle vele berichten over het perfecte plaatje, wilde ik alleen nog maar even meegeven; blijf jezelf! Het is belangrijk dat jij je goed voelt bij wie je bent. Jezelf vergelijken met anderen is alleen maar slecht voor je zelfbeeld en zo laat jij je wederom onbewust beïnvloeden. Werk aan jezelf op een manier dat je het volhoudt en het jou gelukkig maakt. Je hoeft niet 6 dagen in de week in de sportschool te hangen als dat niet is wat jou gelukkig maakt. Als jij er gelukkig van wordt om een ritme te hebben, elke dag op tijd op staan en productief te zijn de hele dag door, dan moet jij dat doen omdat dat JOU gelukkig maakt. Pas als jij gelukkig bent, kun je anderen helpen met het ontwikkelen van de beste versie van hunzelf.

Coen Bouhuijs