Hoe voorkom je dat je laptop oververhit raakt?

Hoe voorkom je dat je laptop oververhit raakt?

Je laptop is een prachtig apparaat en je draagt ​​hem overal mee naartoe in je laptoptas heren. Het kan echter gevoelig zijn voor oververhitting. Oververhitting kan ertoe leiden dat je laptop onverwachts wordt afgesloten of dat de interne onderdelen beschadigd raken. Het is dus belangrijk om stappen te ondernemen om dit probleem te voorkomen. Als je op zoek bent naar een snelle oplossing voor je oververhittingsproblemen, kan het opnieuw installeren van het besturingssysteem de oplossing zijn.

Houd je laptop uit de zon

Laat je laptop niet achter in je auto of busje tijdens de zomer. Laat hem ook niet op een hete zolder staan, waar geen ventilatie en verkoelende luchtstroom is. Hierdoor zal je laptop overhit raken en je batterij leegtrekken, zelfs als je je laptop niet daadwerkelijk gebruikt. Je kunt een laptoptas gebruiken om je laptop in op te bergen. Vervolgens kun je je laptop op een plek leggen waar het niet te warm en niet te koud is.

Zet je laptop op een vlakke ondergrond

Leg je laptop niet op schoot of op een zachte ondergrond. Laptops kunnen oververhit raken als ze in direct contact staan ​​met het menselijk lichaam. Daarom is het belangrijk om je laptop waar mogelijk op een vlakke ondergrond te plaatsen. Leg je laptop niet op een kussen of deken. Als je je laptop op iets plaatst dat warmte isoleert en het moeilijk maakt voor lucht om te circuleren, veroorzaakt dit oververhittingsproblemen.

Maak de ventilatieopeningen vaker schoon

Een van de meest voorkomende oorzaken van oververhitting is ophoping van stof en vuil op de ventilatieopeningen van de laptop. Als die ventilatieopeningen verstopt zijn, zal er moeilijker lucht doorheen komen. Hierdoor zal je computer oververhit raken. Je kunt ze schoonmaken met perslucht of een mini-stofzuiger. Hiermee kun je eventueel stof uit de ventilator blazen.

Schakel vliegtuigmodus in

Schakel vliegtuigmodus in. Op de meeste laptops kun je wifi en mobiele data uitschakelen door naar Instellingen te gaan en vervolgens Vliegtuigmodus te kiezen. Dit voorkomt dat je laptop verbinding maakt met netwerken, inclusief openbare hotspots. Schakel achtergrond-apps en -processen uit. Een andere manier om oververhitting te voorkomen, is door automatische updates uit te schakelen voor apps of programma’s die op de achtergrond van je computer worden uitgevoerd.

Coen Bouhuijs