Onderhoud van een Mercruiser

Onderhoud van een Mercruiser

Als je een Mercruiser buitenboordmotor hebt moet je deze met regelmaat onderhouden en controleren. Hoe beter je dit doet hoe sneller je er achter komt dat er iets aan de hand is. Dit zal je uiteindelijk geld schelen waardoor je voordeliger uitkomt. Je kan dit zelf doen, als je er verstand van hebt maar je kan er ook voor kiezen om dit door een professional te laten doen. Het is belangrijk dat je hier altijd een budget voor klaar hebt liggen. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan en kan je het probleem ook nog eens gelijk verhelpen.

 

Wat moet je doen?

Jaarlijks moet je de motorolie en oliefilter controleren en eventueel bijvullen. Controleer de schroef van je buitenboord motor. Als deze beschadigt is, moet je die vervangingen voor een nieuwe. Een beschadigde schroef veroorzaakt namelijk onbalans. Maak je buitenboordmotor altijd schoon. Door het water kan de opening dicht gaan zitten waardoor er uiteindelijk niet meer genoeg water naar binnen komt wanneer je de motor wilt starten. Hierdoor wordt de motor te warm en zal die het uiteindelijk begeven. Vergeet ook zeker niet de brandstof te vervangen. Dit zal je ongeveer 1x in de 2 a 3 maanden moeten doen. Ongeveer elke 3 jaar moet je de impeller vervangen. Controleer hier ook regelmatig op.

 

Wat als er iets vervangen moet worden?

Het voordeel van buitenboordmotor onderdelen is dat het gemakkelijk te verkrijgen is. Dit houdt dus ook eigenlijk in dat je niet de enige bent die eens in de zoveel tijd deze onderdelen moet aanschaffen. Je kan dus zonder problemen Mercruiser onderdelen online bestellen of in de winkel kopen. Het ligt aan het product wat je nodig hebt, in welke prijsklasse deze valt. Het is ook mogelijk om het tweedehands aan te schaffen maar dit wordt natuurlijk afgeraden.

Coen Bouhuijs