Pakket versturen buitenland

Pakket versturen buitenland

Wil je een pakket versturen buitenland? Vergelijk dan je opties met Cheap Cargo. Hier zie je meteen wat je mogelijkheden zijn bij verschillende aanbieders. Ook zie je welke extra kosten er eventueel gerekend worden wanneer een pakket twee of drie keer aangeboden moet worden bij de ontvanger. Er zijn verschillende manieren om een pakket naar het buitenland te versturen. Iedere optie heeft voordelen en nadelen. Het buitenland kan natuurlijk ver weg zijn of juist net over de grens. Je kunt een pakket versturen buitenland via de post, de pakketdienst of de express service.

Post

Via de post een pakket naar het buitenland versturen is doorgaans het meest goedkoop, maar dit is geen garantie. Het nadeel is ook dat je je pakket niet kunt volgen en dat de levering lang kan duren. Via Nederland gaat je pakket namelijk naar verschillende sorteercentra in het buitenland. Iedere keer dat je pakket gesorteerd wordt, kost dit tijd. Daarnaast is er een relatief groter risico dat je pakket kwijtraakt in het proces van verzending tot bezorging.

Pakketdienst

Via de pakketdienst heb je iets meer zekerheid. Je betaalt voor die extra zekerheid ook een klein beetje extra. Je krijgt dan bijvoorbeeld een track en trace code. Zo kunnen jij en je ontvanger allebei zien waar het pakket zich op dat moment bevindt. Ook heb je een indicatie van wanneer het pakket afgeleverd zal worden bij de ontvanger. Over het algemeen is pakketpost duurder dan de gewone post, maar dit hangt ook af van de bijkomende kosten voor service. Dit kun je zien bij Cheap Cargo.

Express service

De express service is vaak het snelst. Wanneer er haast geboden is, ben je bij deze manier van een pakket versturen buitenland het beste af. Deze service biedt ook de mogelijkheid je pakket te volgen, zodat alle partijen weten wat ze kunnen verwachten en waar ze aan toe zijn. Bovendien wordt je pakket bij je thuis of op het werk opgehaald.

Coen Bouhuijs