Richt je kantoorruimte op een efficiënte, huiselijke wijze in

Richt je kantoorruimte op een efficiënte, huiselijke wijze in

Een kantoor is veel meer dan een plek om te werken, zeker in de huidige tijd. Het wordt gezien als een ontmoetingsplaats, waar teams de mogelijkheid hebben met elkaar samen te werken, brainstormsessies te houden en nader kennis te maken als er een nieuwe collega is aangenomen. Op dit punt verschilt het hedendaagse kantoor van de kantoorruimte, zoals deze voor de uitbraak van de pandemie gebruikt werd. Destijds wonnen de kantoortuinen snel aan populariteit, waarbij medewerkers niet langer een vaste werkplek hadden. Een deel van deze kantoortuinen wordt nu opgeofferd om tot ruimtes te komen waarbinnen samenwerking mogelijk is. 

Met het nieuwe gebruik van kantoorruimtes loont het om het huidige interieur nog eens onder de loep te nemen. Op welke manier richt je het kantoor zo in, dat het medewerkers uitnodigt om hier te werken? In dit artikel lees je er meer over. 

Raamdecoratie bepalend voor sfeer in het kantoorpand 
Er zijn een aantal componenten die een grote impact hebben op de sfeer binnen een kantoorpand. Denk bijvoorbeeld aan het type vloerbedekking wat men gebruikt. Klassieke stoffen vloerbedekking spreekt mensen over het algemeen minder aan dan een vloerbedekking van bijvoorbeeld hout. Hout heeft van nature iets huiselijks. Ook de gebruikte raamdecoratie is van invloed op de uitstraling van het kantoorpand. Kies je voor strakke, moderne plissés of ga je voor de authentieke, praktische rolgordijnen? Naast de verschillende soorten raamdecoratie waaruit je kunt kiezen, wordt onderscheid gemaakt tussen een breed palet aan kleuren. Welke kleur raamdecoratie past bij jouw huidige meubilair? 

Kies voor ergonomisch verantwoord meubilair
Vitaliteit is een belangrijk thema binnen organisaties. Werkgevers proberen hun steentje bij te dragen aan het terugdringen van het ziekteverlof op de werkvloer. Dit doen ze bijvoorbeeld door hun secundaire arbeidsvoorwaarden aan te passen; medewerkers krijgen de kosten voor hun sportabonnement vergoed. Ook binnen het kantoorpand kun je inspelen op vitaliteit. Denk aan de keuze voor ergonomisch verantwoord meubilair. Het helpt klachten aan rug en nek te voorkomen. 

Sta-zit bureau wint aan populariteit 
In lijn met de keuze voor ergonomisch verantwoord meubilair op kantoor ligt de groeiende populariteit van het sta-zit bureau. Je komt ze op steeds meer plekken tegen. Daarbij kiezen werkenden er vaker voor om een dergelijk bureau ook thuis aan te schaffen. Het is heel goed om gedurende de dag op meerdere momenten kort te gaan staan. Welke vormen van ergonomisch kantoormeubilair gebruik jij al binnen je kantoorpand? 

Coen Bouhuijs