Waar je op moet letten bij het starten van je eigen nagelsalon

Waar je op moet letten bij het starten van je eigen nagelsalon

Veel meisjes, vrouwen, maar ook mannen starten er eentje, een eigen nagelsalon. Het is een markt waar altijd vraag naar is, veel vrouwen en mannen willen nu eenmaal dat hun nagels er netjes en verzorgd uitzien. Heb jij net een salon geopend of ben je van plan dit binnenkort te doen, let dan altijd op het volgende:

  • Beschik over genoeg ervaring, test bijvoorbeeld eerst bij jezelf of vrienden en familie
  • Kies voor een betrouwbare nagelgroothandel met kwaliteit producten
  • Vraag niet gelijk de hoofdprijs

Ervaring

Voordat je aan de slag gaat met klanten is het belangrijk om voldoende ervaring te hebben. Veel starters denken het wel te kunnen en gaan aan de slag met het zetten van nagels bij een nieuwe, betalende klant, vaak met een ongewenst resultaat als gevolg. De kans is groot dat je op zo’n moment deze klant al gelijk kwijt bent. Let er dus op, zorg voor genoeg ervaring zodat klanten altijd terug blijven komen, dan pas kan je met succes en eigen salon starten.

Nagelgroothandel met kwaliteit producten

Zorg voor kwaliteit producten en koop het in bij een nagelgroothandel die je kunt vertrouwen. Hiermee bedoelen we dat de groothandel die jij inschakelt voldoende producten op voorraad moet hebben en dit op tijd bij jou geleverd moet krijgen. Een groothandel die nieuwe producten uitbrengt is ook vaak een must, zo kan jij de klanten steeds van nieuwe kleurtjes voorzien.

Eerlijke prijs

Als laatste, vraag niet gelijk de hoofdprijs. Een eigen salon beginnen is een investering en winst maken is belangrijk, maar ook voor de lange termijn. Haal eerst klanten binnen, houdt ze tevreden en gooi pas later je vraagprijs omhoog.

Coen Bouhuijs