Wat is een kredietverzekering?

Wat is een kredietverzekering?

Een kredietverzekering beschermd de ondernemer tegen het niet betaald krijgen van facturen. Wanneer je een kredietverzekering afsluit, voorkom je dat een eventuele wanbetaling een te groot effect heeft op de financiële situatie van je eigen bedrijf. Wanneer je grootste klant failliet gaat is de kans groot dat jezelf ook in de problemen komt. Met een kredietverzekering voorkom je dat je je eigen betalingsverplichtingen niet meer kunt voldoen. Dit is een groot risico voor je onderneming.

Waarom is een kredietverzekering aan te raken?

Veel kleine of middelgrote ondernemers denken niet aan een kredietverzekering, terwijl dit grote problemen kan voorkomen. Met een kredietverzekering dek je de risico’s van wanbetalingen in en ondervind je minder onzekerheden tijdens het ondernemen. Ook kan een kredietverzekering geadviseerd worden door bijvoorbeeld de bank om een financiering rond te krijgen. Dit geeft al aan hoeveel risico’s een kredietverzekering wegneemt.

Andere voordelen van een kredietverzekering

Naast dat een kredietverzekering natuurlijk het risico dekt van wanbetaling, biedt deze verzekering nog een aantal andere voordelen die interessant kunnen zijn voor je onderneming. Een kredietverzekering komt vaak samen met een grote database met financiële informatie over je klanten. Zo kan je bij een nieuwe klant eventuele risico’s vroeg opsporen. Ook eventuele incassokosten zijn meeverzekerd. Dit zijn vaak onverwachte kosten waardoor je onbedoeld voor verrassingen komt te staan.

Wanneer je jezelf gaat verdiepen in een kredietverzekering zal je er snel achter komen dat het interessant is voor veel ondernemers. Wanneer je werkt met andere bedrijven en hiervoor facturen uitstuurt loop je altijd het risico dat er tot de tijd van betaling iets mis gaat. Dit kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid van je bedrijf. Vraag eens advies aan je kredietverzekeraar. Juist bij kleine ondernemers is een financiële tegenslag een groot probleem. Een kredietverzekeraar geeft je een eerlijk en persoonlijk advies. Zo weet je snel of een kredietverzekering ook voor jou rendabel

Coen Bouhuijs