Zo ga je succesvol om met het geven van relatiegeschenken

Zo ga je succesvol om met het geven van relatiegeschenken

Is het de moeite waard om relatiegeschenken te geven? Het volmondige antwoord is: ja! Het geven van relatiegeschenken als blijk van waardering is net zo belangrijk als het creëren van een plezierige bedrijfscultuur waarbij teamleden met plezier naar werk gaan. Vooral als je een eigen bedrijf begint of opbouwt, kunnen geschenken helpen om bestaande werkrelaties in stand te houden of te versterken. Bovendien kunnen relatiegeschenken een waardevolle bijdrage leveren aan het leggen van contacten met nieuwe professionele en het opbouwen van een ondernemersgeest. Laten we eens kijken naar enkele belangrijke aspecten die van vitaal belang zijn bij het succesvol geven van relatiegeschenken op de werkvloer. 

Tip 1: Geef nuttige geschenken

Je kunt niet verkeerd gaan met praktische en nuttige geschenken. Focus op producten die het leven van ondernemers makkelijker maken. Ons algemeen advies bij het geven van een praktisch geschenk is het vinden van het juiste evenwicht tussen nuttige artikelen en een echt geschenk voor jouw collega’s. Of het nu gaat om een luxe pen of een comfortabel paar sloffen, er zijn tal van mogelijkheden om nuttige geschenken te geven. Ga dus brainstormen en selecteer de leukste ideeën! 

Tip 2: Geef gepersonaliseerde geschenken

Gepersonaliseerde geschenken zijn uniek en worden veel minder snel vergeten. Je kunt hierbij denken aan een cadeaubon als zakelijk cadeau. Deze kun je geheel personaliseren, met een unieke verpakking in de huisstijl van jouw bedrijf en een mooie kaart voor het geven van extra persoonlijke touch. Bedankbriefjes zijn immers direct, attent en oprecht. Kortom, gepersonaliseerde geschenken zijn onderscheidend en geven een unieke blijk van waardering. 

Tip 3: Kwaliteit is belangrijk

Denk aan de kwaliteit van het geschenk – hoe lang het meegaat en hoe nuttig het is. Kies iets dat je kunt vertrouwen en dat lang meegaat. Onthoud tegelijkertijd: Minder is meer, dus overdrijf niet met een boel onnodige geschenken. Het is beter om iets te selecteren dat een waardige en kwalitatieve indruk achterlaat. 

Tip 4: Extra punten voor creativiteit

De presentatie is ook een absoluut pluspunt. Stuur een geweldig cadeau in een decoratieve doos en geef de ontvanger een fantastische uitpakervaring! Het is belangrijk om altijd voldoende aandacht te besteden aan de verpakking, want het uitpakken is een belangrijk element van het krijgen van een cadeau. 

Tip 5: Heb plezier 

Tot slot, je hoeft geen enorm budget te hebben om het perfecte relatiegeschenk te vinden. Met voldoende planning en vindingrijkheid kun je een geschenk creëren dat een onuitwisbare indruk achterlaat. Dus heb vooral plezier met relatiegeschenken. Het is de moeite waard om een glimlach op de gezichten van je klanten en teamleden te toveren!

Coen Bouhuijs