Dit moet je weten over een erp systeem

Dit moet je weten over een erp systeem

Bij organisaties wordt er steeds vaker gesproken over een erp systeem. Het is een handig hulpmiddel dat zorgt voor meer efficiëntie en productiviteit op de werkvloer. Door middel van het systeem kunnen meerdere functies binnen de organisaties op een centrale manier samenwerken. Zo wordt de workflow geoptimaliseerd en kun je veel interne kosten besparen.  

 

In dit artikel lees je meer over het erp systeem. Wat is het precies en voor wie is het systeem bedoeld? Zo doe je meer kennis op over het systeem en kun je beter bepalen of het voor jou voordelig kan zijn. 

Dit is een erp systeem

ERP is een afkorting voor enterprise resource planning. Het is een populair systeem dat zorgt voor meer productiviteit, handige samenwerking tussen afdelingen en efficiënte bedrijfsvoering. Het maakt het mogelijk om meerdere processen te automatiseren en te bundelen. Er ontstaan dan één centrale database waar meerdere functies in het bedrijf mee kunnen werken. Daarmee is het als het ware een alles in één webshop software. Het kan bovendien worden beveiligd en rapportages geven. Er zijn meerdere mogelijkheden om uit te kiezen. Het pakket van het erp systeem kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt. 

Voor wie is een erp systeem bedoeld?

Een erp systeem kan geschikt zijn voor meerdere organisaties. Het maakt niet uit of dat nu een groot of klein bedrijf is, of dat het producten of diensten verkoopt. Een erp systeem kan voor veel soorten organisaties en branches uitkomst bieden. Meerdere afdelingen in een bedrijf kunnen middels het systeem op dezelfde database aangesloten worden. Denk aan de boekhouding, de afdeling logistiek, functies die met administratie te maken hebben, productie, inkoop en relatiebeheer. Binnen de organisatie beschikt iedereen met het systeem over dezelfde informatie.

 

Coen Bouhuijs