Thuiswerken is het nieuwe normaal

Thuiswerken is het nieuwe normaal

Veel mensen zijn genoodzaakt om afgelopen jaren thuis te werken. Thuiswerken is bijna het ‘nieuwe normaal’. Kun je op afstand wel zo goed samenwerken en bereik je gezamenlijk wel dezelfde resultaten? Wij hebben hieronder alle voor- & nadelen voor je op een rij gezet!

De voordelen

Het allergrootste voordeel is voor vele dat je geen reistijd hebt. Of je nu met de trein of de auto gaat, je houdt altijd meer tijd over op een dag. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen die thuiswerken zich beter kunnen concentreren en productiever zijn. Daarnaast duren online vergaderingen doorgaans minder lang. Ook prietpraat is minder aan de orde. Het is ook erg fijn als het buiten koud is dat je jouw zachte badjas van badjas.nl niet hoeft uit te trekken na het opstaan. Lekker werken in je comfy outfit, fijn toch?

De nadelen

Waar veel mensen tegen aan lopen tijdens het thuiswerken is dat ze geen goede werkplek hebben. Ze hebben vaak niet de software en de apparatuur die ze op kantoor wel hebben. Ook is het thuis moeilijker om echt enkel met werk bezig te zijn. Als de bel gaat of de was is net klaar zijn we toch geneigd om ons sneller af te leiden. Het grootste nadeel is dat we geen kennis kunnen delen en niet kunnen sparren.

Het ziet er naar uit dat we nog lange tijd thuiswerken, dus tover een extra kamer tot ideaal kantoor. Thuiswerken is namelijk het nieuwe normaal!

Coen Bouhuijs