Kelder omtoveren tot extra leefruimte

Kelder omtoveren tot extra leefruimte

Veel mensen dromen ervan om vieze, oude kelder om te toveren tot een extra ruimte, bijvoorbeeld een slaapkamer, een studio of een man cave. Je kelder verbouwen is een goede manier om wat extra ruimte te creëren in je huis, zonder dat je een deel aan moet bouwen, wat veel geld kost.  

Het is erg leuk om bezig te zijn met ideeën opdoen en het inrichten van de kelder. Wanneer het nog geen echte kelder is komen er helaas eerst nog andere dingen bij kijken, voordat je hieraan kunt beginnen. Er zijn verschillende manieren waarop je hiermee aan de slag kunt gaan.  

Wanneer je een kelder moet uitgraven  

Sommige mensen hebben in plaats van een kelder een kruipruimte onder hun huis. Als je deze wil verbouwen tot een kelder moet je eerst de kruipruimte uitgraven. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat alles goed geïsoleerd is, de kelder goed afgedicht is tegen vocht en er geen schimmel ontstaat of gevaarlijke stoffen aanwezig zijn. Er zijn dus veel dingen waar aan gedacht moet worden wanneer je een kruipruimte uit wilt graven en om wilt toveren tot een kelder. Gelukkig kun je dit laten doen door een professional. Op deze manier hoef je hier zelf niet aan te denken en kun je je focussen op het inrichten van de kelder. 

De kelder inrichten op jouw manier 

Daarna is het tijd om de kelder in te richten. Dit kan door middel van decoratie zoals mooie meubels en decoratie. Het is belangrijk dat de muren er goed uitzien en alles goed verlicht is. Zo kun je beginnen met het plaatsen van de verlichting en verven van de muren.  

Je kan ook schilderijen ophangen zonder boren, wat zorgt voor meer kleur aan de muur zonder gaten in de muur te hoeven maken of de muur te hoeven schilderen. Hoe je deze kamer wilt inrichten ligt aan de functie en aan de persoon. Deze stap ligt dus helemaal aan jou

Coen Bouhuijs