Kom jij ook altijd te laat op je werk? Lees onderstaande tips

Kom jij ook altijd te laat op je werk? Lees onderstaande tips

De mening over te laat komers is nogal verdeeld, maar in algemene zin wordt het eigenlijk nooit gewaardeerd. Integendeel, te laat komen wordt door veel mensen gezien als een ‘gebrek aan respect’. Uit onderzoek blijkt dat de te laat komer geen intentie had om disrespect te tonen, maar toch komt dit zo over. Mensen die te laat komen zijn eigenlijk té optimistisch als het gaat om het inschatten van de beperkte tijd (deze mening deel ik). Ook zijn te laat komers veelal mensen die geen ‘nee’ kunnen zeggen. Een kleine groep te laat komers zal uit een lichte arrogantie andere bedoelingen hebben. Zij kunnen bijvoorbeeld denken; ik heb liever dat hij/zij op mij wacht, dan dat ik tijd verspil om op de ander te wachten. Kortom, te laat komen wekt irritatie op. Hoe kunnen de te laat komers onder ons dit vastgeroeste patroon veranderen? Onderstaande tips kunnen hier bij helpen!

Neem standaard een marge van 30 minuten

Aangezien time management niet jou sterkste punt is, is deze tip zeker waardevol. Het is wellicht een beetje buiten je comfort zone, maar toch zeer nuttig. Zet steevast in je agenda alle afspraken 30 minuten vroeger dan ze daadwerkelijk zijn. Zie dit tijdstip dan ook echt als tijdstip dat je wordt verwacht. Als je dan weer eens te optimistisch bent in je planning ben je zeker op tijd. Iedereen wil in de ochtend nog even in zijn badjas heren of haar badjas dames rondlopen, maar dit is niet altijd een goede idee. Handig toch een agenda?! Je vrienden en relaties zullen blij verrast zijn.

Besef dat je relaties op het spel zet

De te laat komers zijn het er misschien niet mee eens, maar te laat komen wordt als respectloos gezien. Immers ‘verdoe’ je iemand anders zijn tijd die op jou zit te wachten. Als je hier eens goed over nadenkt is dat niet wat je wilt. Vrienden of familie zijn mensen waar je om geeft en natuurlijk geen rotgevoel wilt bezorgen. Als je dit goed beseft, is dat een reden om bewuster met je tijd om te gaan. In het ergste geval kun je hier namelijk mensen door kwijtraken.

Werk met een notitieblok & agenda

Als jij een spring in ’t veld bent en een druk bestaan hebt is het nu dan echt tijd voor een agenda of notitieblok. Stap vandaag nog de plaatselijke boekenwinkel in en kies een agenda met een leuk printje. Een kleurrijke agenda en gave pen maken het noteren van je afspraken ook weer wat leuker. Je zult zien dat je minder stress ervaart en dat je omgeving je het in dank afneemt.

Zorg voor een goed bioritme

Als laatste willen we je nog meegeven dat een goed bioritme zorgt voor structuur. Ga lekker op een vast tijdstip onder de wol en zorg dat je dagelijks uitgerust bent. Zo is de kans groot dat je niet hoeft te haasten, je niet verslaapt en overal op tijd komt.

Succes!

Coen Bouhuijs