Kunstzinnige koeienbeeldjes als relatiegeschenk?

Kunstzinnige koeienbeeldjes als relatiegeschenk?

Als bedrijf of ZZP-er probeer je een mooi relatiebestand op te bouwen. Het delen van informatie, het onderling in contact brengen met andere netwerkpartners en het overbrengen van kennis zijn belangrijke zaken voor jou als ondernemer. Met een goed relatienetwerk kun je de voor je bedrijf gestelde doelen uiteindelijk gemakkelijker realiseren.
Vooral het hebben van langdurige zakelijke relaties is een belangrijke factor bij het moderne zakendoen. Netwerken is dus heel belangrijk, maar hier dient veel energie in te worden gestoken. Het opbouwen van een relatienetwerk gaat niet vanzelf.

Relatiegeschenken als bindende factor

Om de waardering voor relaties te tonen geven bedrijven elkaar relatiegeschenken.
Dit gebeurt vaak rond de feestdagen. Flessen wijn, dozen oliebollen en banketstaven vinden hun weg naar de medewerkers van bevriende bedrijven. Kalenders en leuke bureaustandaards behoren ook tot de vaste geschenken. De medewerkers organiseren vaak een loterij waarin allen meedelen. Vlak voor de kerst gaat iedereen met een aantal leuke geschenken naar huis.
Door het jaar heen worden andere relatiegeschenken uitgewisseld. Pennen, notitieblokken, sleutelhangers worden overhandigd bij het sturen of afgeven van een offerte. Ook kaartjes voor een sportwedstrijden als tennis of voetbal zijn geliefd. En hou je van golf? Dan ga je mee een rondje golfen op het bedrijfsabonnement. Zo worden relaties gesmeed en kunnen we zaken doen.

Blijf “Top of mind” bij je relaties

Heb je je relatienetwerk gebouwd, dan wil je dat je relaties als eerste aan jouw bedrijf denken als ze een bedrijf in jouw branche zoeken. Een pen of een kalender met je naam en logo kan daar natuurlijk bij helpen.
Als je echt wilt opvallen, geef dan eens een geschenk met een originele gedachte erachter.
Een van de alternatieven hiervoor is de Cow Parade Collection. De opvallende, handbeschilderde koeien beeldjes hebben allerhande thema’s, waarmee je als Nederlands bedrijf een leuk signaal kunt afgeven als je het thema in je introductie verwerkt. De koe is tenslotte een goede vertegenwoordiger van de Nederlandse cultuur. De koeien beeldjes passen qua grootte als ontwerp prima in een kantooromgeving. Jouw bedrijf blijft langdurig opvallen, en dat is precies het doel van het geven van een relatiegeschenk. Missie geslaagd.
Wil je er meer van weten, lees dan eens de informatie en bekijk de collectie van Kadogalerie.
De in het oog springende Cow Parade koeienbeeldjes maken zeker indruk.

Coen Bouhuijs