Zo geef je je (thuis)kantoor een Scandinavische look

Zo geef je je (thuis)kantoor een Scandinavische look

 

We werken steeds meer thuis. Jij ook? Fijn, want dan kan je jou thuis kantoor geheel naar eigen stijl inrichten. Vind je het lastig om je kantoor in te richten? Hier vind je een aantal tips waardoor je Scandinavische thuis kantoor binnen handbereik ligt.

Lichte kleuren

Bij een Scandinavische interieurs horen zachte en lichte kleuren. Denk hierbij aan wit, grijs maar ook pasteltinten zoals licht roze en licht groen. De lichte kleuren worden vooral gebruikt om de ruimtes zo helder mogelijk te houden en om het meeste rust te bewaren. Dit is erg typisch omdat Scandinavische mensen veel behoefte hebben aan licht tijdens de donkere, korter winterdagen in Scandinavië. Kies voor een licht, hoogglans wit bijvoorbeeld, bureau in plaats van zwarte en een lichtkleurige stoel of stoelen.

Kleed

Wat ook typisch bij een Scandinavisch interieur past, is een kleed. Dit is ook niet zo gek, aangezien het tijdens de winter erg koud is aan de voeten. Jouw thuis kantoor is niet compleet zonder een kleed. Kies ook hier voor een lichte kleur zoals grijs of een leuk patroon.

Zetels

Een lichte bank, oftewel zetel, is ook perfect bij een Scandinavisch kantoor. Dit is af en toe heerlijk om een gesprek op te voeren of om op te bellen. Kies een niet te grote bank. Het is enkel bedoeld om af en toe even op te relaxen. Een grote zetel is geschikt voor in de woonkamer.

Accessoires

Veel accessoires is bij een kantoor niet nodig. In een Scandinavisch interieur vind je weinig accessoires. Over het algemeen straalt dit meer rust uit. Dit is perfect voor een thuis kantoor. Hang wat mooie grote lijsten op met een mooie poster of foto en zet de spullen neer die je echt nodig hebt. Een plantje maakt het helemaal af.

Coen Bouhuijs